Anahtar Kelimeler: Eylül Gaziler törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları kapsamında, Kozan´da bir dizi etkinlik düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk koyma töreni düzenlendi. Bugün saat 11.00´de düzenlenen çelenk koyma töreninde Kozan Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Topçu bir konuşma yaptı. Başkan Topçu yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Gazilik ünvanı devlet tarafından verilir. Türkiye´nin en büyük gazisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk´tür. 2002 yılında çıkartılan yasa ile birlikte, 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1. Dünya Savaşı sonrasında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir kurtuluş mücadelesi verilmiştir. Dün olduğu gibi bugün de düşman bizleri yok etmeye çalışmaktadır. Vatanın birliği, dirliği ve bekası için cephede çatışmış şehit olmuş, gazi olmuş bütün arkadaşlarımı rahmet ve minnetle anıyorum? dedi.
Daha sonra Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaret edildi.
Gerçekleşen ziyarete Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, Kozan ilçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, daire müdürleri, kurum amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ve şehit aileleri ile gaziler katıldı.
Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam; “Bizler vatanın korunmasında büyük emekleri olan ve canı pahasına, bu vatanın korunmasında emeği olan çok değerli Gazi´lerimize devlet olarak her zaman kucak açmışızdır ve bundan sonra da devlet olarak onların her zaman yanındayız? dedi.
Kozan Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretinin ardından protokol mensupları Kuvayi Milliye Derneği´ni ziyaret ettiler.