1 KAN 3 CAN'A POLİSLERDEN TAM DESTEK

1 KAN 3 CAN

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Türk Kızılayı iş birliğinde, Kızılay'ın 156. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kozan'da kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyaya Kozan İlçe Emniyet Müdürü Fatih Alptekin, ilçe emniyet m

"Birkan 3 Canı Kurtarıyor" sloganı ile yola çıkılan kampanya kapsamında, ilçe emniyet müdürlüğü binası önünde kurulan Kızılay kan bağışı aracında gün boyu kan bağışı kabul edildi. Vatandaşlar, saat 18.00'a kadar kan bağışında bulunarak ihtiyaç sahiplerine umut ışığı oldular.

Kozan İlçe Emniyet Müdürü Fatih Alptekin, kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün, Kızılay'ımızın 156. kuruluş yıl dönümüne denk gelen bu güzel ve önemli günde, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak bizim organizasyonumuzda ve Kızılay İlçe Yönetimimizin organizasyonunda kan bağışı etkinliğimiz var. Bu saat itibarıyla kan vermeye gelen gönüllülerimiz kan vermeye başladılar. Bu işin içinde olmaktan, paydaşı olmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Kanın, kök hücrenin, bağışın öneminin farkında olunmasını dileriz. Emniyet personelimizin neredeyse tamamı bağış için katılacak. Bu katılım sonucunda, kan vermeye uygun olanların değerlendirilmesiyle 100 kişiye, yani yaklaşık 100 üniteye yakın bir kan bağışı planlıyoruz. Kozan, paylaşma konularında çok hassas bir ilçe. Bu anlamda burada kan bulmakta zorlanılmadığını düşünüyorum. Gözlemlerimiz şu anda faydalı bir etkinlik olacağı yönünde."

Adana-Kızılay'da bölge ekibi doktoru Dr. Ahmet Yönder ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Gerçekten, Kozan ilçemiz her geldiğimizde bizi hiçbir zaman mahcup etmedi. Bekleyen hastalarımıza sürekli kanını yetiştirdi. Hatta Kozan İlçe Devlet Hastanesi kan konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyor, çünkü vatandaş bu konuda çok duyarlı. Bu etkinliği düzenleyen Sayın İlçe Emniyet Müdürümüze çok teşekkür ederiz. Niye böyle bir etkinliğe gerek duyuluyor? Her ne kadar depolarımızda kan var ama yeterli değil. Çünkü ameliyat için birçok kan bekleniyor. 11 Haziran, 156. yılımız bizim için çok kıymetli ve önemli bir gün. Böyle bir günde böyle bir aktivite yaptığı için de Müdürümüze gerçekten teşekkür ediyorum. Tüm teşkilat sürekli bizim yanımızda. Ne zaman bir ihtiyaç olsa, emniyet güçlerimiz uygun olan kan grubunu hemen ayarlayıp ilgili hastaya göndermemize vesile oluyor. Huzurlarınızda gerçekten teşekkür ediyorum. Bugün kesinlikle sıkıntı yok."

Kan bağışı kampanyası yoğun ilgi görürken, Kozanlılar kan bağışının önemini bir kez daha hatırlamış oldular.



Anahtar Kelimeler: ' POLİSLERDEN DESTEK