Anahtar Kelimeler: lira maaş alacaklar

2 bin 20 lira maaş alacaklar

2 bin 20 lira maaş alacaklar

Belediye Meclisi karar aldı: Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Gül ve Süleyman Şenoğul asgari ücret alacaklar?

Kozan Belediyesi ?Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı? yapıldı. Meclis toplantısında, Kozan meclis üyelerinden seçilen Belediye Başkan yardımcılarının alacağı maaş belirlendi. Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Şenoğul ve Ruhi Gül asgari ücretle yani 2.020 lira ile çalışacaklar.

Kozan Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı yeterli çoğunluğun sağlanması ile başladı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan´ın başkanlık yaptığı meclis toplantısının 1. ve 2. gündem maddelerinde, belediye başkan yardımcıları Ruhi Gül ile Süleyman Şenoğul´a ödenecek ücretlerin belirlenmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

MHP ve AKP´li meclis üyeleri, Kozan Belediyesi´nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar nedeniyle ücretin asgari ücret yani 2.020 TL olması yönünde önerge verdi.

AKP´li ve MHP´li meclis üyelerinin çoğunluğunda olan mecliste bu karar geçti. Ancak, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan meclisin aldığı bu kararı yargıya taşıyacağını belirtti. Kısa süreli tartışmalara da neden olan asgari ücretli Belediye Başkan Yardımcıları konusu kapanmış oldu.

Diğer 6 madde ise belediye meclisi tarafından görüşülerek karara bağlandı. 1 yıllığına görev yapmak üzere; Çevre, Sağlık Komisyonu´na, Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu´na, Sosyal Hizmetler, Halkla İlişkiler, Engelliler Hizmet Komisyonu´na ve Kırsal Kalkınma, Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu´na 5´şer kişilik üyelerin seçimi gerçekleştirildi.

Meclis gündemine 3´üncü madde olarak gelen; ?Belediye Kanunu´nun 64. maddesine istinaden 2018 yılı kesin hesabının görüşülüp karara bağlanması hususundaki konu meclis tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu´na gönderildi. Yapılacak olan incelemelerin ardından yeniden meclise gelecek.

İyi Partili ve CHP´li meclis üyeleri ortaya konulan bu ücretin komik olduğunu, diğer yerlerde belediye başkan yardımcısı seçilen Belediye başkan yardımcılarına ne kadar ücret ödeniyorsa, o şekilde bir ücret ödenmesi yönünde görüşte bulundu.

Asgari ücret konusunun daha çok konuşalacağı şimdiden belli.