2 HAZİRAN ORTAOKULU TÜRKİYE İNOVASYON HAFTASI´NDA?

2 HAZİRAN ORTAOKULU TÜRKİYE İNOVASYON HAFTASI´NDA?

Türkiye İhracatçılar Birliği´nin (TİM) organize ettiği Türkiye İnovasyon Haftası,Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Akdeniz İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Bül

 

Adana´da ?Türkiye İnovasyon Haftası´nın mesajı ´inovasyon yolunda hata yapmaktan korkmayın, deneme ve yanılmadan asla vazgeçmeyin, farklı düşünenlerle birlikte çalışın´ oldu. İnovasyon için büyük Ar-Ge harcamalarının gerekmediğinin de anlatıldığı organizasyonda, oyunun kurallarının değiştirilmesinin inovatif olmak için önemli bir adım olduğu vurgulandı.

 

Etkinliğin Adana ayağında bölge illerdeki öğrenciler iki gün boyunca salonu doldurdu. Akdeniz İhracatçı Birlikleri´nin (AKİB) ev sahipliğinde gerçekleşen ?Türkiye İnovasyon Haftası´nı ulusal ve uluslararası 47 konuşmacıyı 16 üniversiteden öğrenci ve akademisyenler ile iş dünyasının önemli temsilcileri ilgiyle izledi. Türk iş dünyasından sıra dışı kadınlara, dijitalleşmeden tasarım ve mimariye, sanayi üniversite işbirliğinden sanayide inovasyon ve teknolojiye kadar birçok konu başlığında düzenlenen panel ile konferanslarda konuşmacılar soru yağmuruna tutuldu.

 

Programa katılan Kozan 2 Haziran Ortaokulu  öğrencileri Teknoloji Tasarım Dersinde yaptıkları projeleri stantlarında katılımcılara anlattılar.Özellikle Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti´i projeleri çok beğenerek iki ülke arasında ortak bir çalışma yapılabileceğini  ifade etti. 

 

Okul Müdürü İlyas AÇIKGÖZ , Teknoloji Tasarım Öğretmeni Mine ÇELİK ,Rehber Ögrt.Nazife D.Y.Bayazıt ,İngilizce Öğrt. Emine G.TATLI ve altı öğrenci TİM Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ tarafından ödüllendirildi.