Anahtar Kelimeler: Savcı Hakim Tutuklandı

2 Savcı 1 Hakim Tutuklandı

2 Savcı 1 Hakim Tutuklandı

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunun dün gece yarısı açıkladığı FETÖ ve PYD ile bağlantısı olduğu iddiası ile 202 savcı ve hâkim gözaltına alındı.

K.Ekspres- Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunun dün gece yarısı açıkladığı FETÖ ve PYD ile bağlantısı olduğu iddiası ile 202 savcı ve hâkim gözaltına alındı.

Ülke genelinde gözaltına alınan 202 yargı mensubunun içerisinde Kozan İlçe Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 2 savcı ve 1 hâkim de yer alıyor.

Gece 03:00 civarlarında evlerinden alınarak gözaltına alınan Savcı Yakup Yılmaz eşi Hakime Sevil Yılmaz ve Tufanbeyli Cumhuriyet Başsavcılığında görevli iken geçici görev ile Kozan Cumhuriyet Başsavcılığında görev yapan Savcı Ferhan Gündoğdu gözaltına alınarak Kozan Adliyesine getirildiler.

Burada yapılan ilk hazırlıkların ardından 2 savcı ve 1 hakim polis gözetiminde Gaziantep Bölge İdare Mahkemesine sevk edildiler.

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesine çıkarılan 2 savcı ve 1 hakim FETÖ ve PYD terör örgütüne üye olmak suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

 

Öte yandan Savcı Yakup Yılmaz´ın bundan bir süre önce Fetö davalarına baktığı da öğrenildi.