200 Kişi Göz Altına Alınacak İddiaları Kol Geziyor

200 Kişi Göz Altına Alınacak İddiaları Kol Geziyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde FETO terör örgütüne yönelik soruşturma ve operasyonlar aralıksız devam ediyor.

Darbe girişimin ardından tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde´ de darbecilerle karşı halkımız tek yumruk olmuş ve birlik beraberliklerini sokaklara çıkarak sergilemişlerdi.

Darbe girişiminin ardında Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü FETO terör örgütüne yönelik soruşturma ve operasyonlarına aralıksız devam ediyor.

15 Temmuz tarihinden bu yana ilçemizde 1 komiser yardımcısı 9 polis memuru 3 sağlık çalışanı 76 milli eğitim çalışanı 1 din görevlisinin açığa alındığı doğrulandı.

Göz altına alınan 1 hakim ve 2 savcıda tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Öte yandan Kozan Burç kolejine kayyum atandığı doğrulandı.

Üzülmez rakamları doğruladı

Soruşturma ve operasyonlarla ilgili bilgi aldığımız Kozan İlçe Emniyet müdürü Serkan üzülmez rakamları doğrularken gazetemize kısa bir açıklamada bulundu. ? Vatanın birlik ve beraberliğine kast etmiş hainlere yönelik operasyonlar tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde´ de aralık verilmeksizin devam etmektedir. Halk arasında dilden dile dolaşan birçok söylemler doğruları yansıtmamaktadır. FETO terör örgütü ile ilgili bilgi ve belgeye sahip kişilerin bizlerle bu bilgilerli paylaşması bu vatanın birlik beraberlik ve kardeşliğimiz için büyük önem arz etmektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde 1 komiser yardımcısı olmak üzere toplam 10 personelimiz açığa alınmıştır. Operasyonlar ilerleyen günlerde genişleterek devam edecektir.? Dedi.

Öte yandan kesin delillere dayandırılamayan iddialara göre ilçemizde daha önceki yıllarda FETO terör örgütüne maddi mavi finansman sağlayan 6 iş adamı öncelikli olmak üzere farklı kesimlerden 200 kişi ye yakın ismin gözaltına alınacağı iddia ediliyor.