Anahtar Kelimeler: geride kaldı umutlarla geldi

2019 geride kaldı, yeni umutlarla 2020 geldi

2019 geride kaldı, yeni umutlarla 2020 geldi

2019’u acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. Kozan için çok da verimli olmayan bir yılı geride bıraktık. Ekonomiden turizme birçok konuda maalesef geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2019’da da fazla bir adım atamadık.

2020 yılı tüm Türkiye'de olduğu gibi Kozan'da da yeni umutlar için geldi. İşsizliğin en az seviyeye indirildiği, herkesin yüzündeki mutluluğun görüldüğü bir ilçe hayaliyle yaşamaya devam edeceğiz. Gelişmekte olan Kozan'ın gelişebilmesi için bu yılda neler yapılacak hep birlikte göreceğiz. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi'nin gelişmesi açısından önemli bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Mansurlu Kayseri yolunun tamamı ile bitirilip açıldığı bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Bütün sorunların en aza indirildiği bir yıl temenni ediyoruz.

2020 yılında susuzlukla uğraşan mahalleleri görmek istemiyoruz. Yolu yapılmamış hala yamalıklarla uğraşan kırsal mahallelerin seslerini artık duymak istemiyoruz. Artık her konuda gelişmişliğini tamamlamış bir ilçe olmak istiyoruz. Hayaller büyük hedefler büyük ama gelgelelim bunu yapacak siyasetçi bürokrat zaten büyük. Gariban vatandaşı görmezden gelen siyasetçileri görmek istemiyoruz. Söz ağızdan çıktığında dağları inleten ama icraata gelindiğinde görünmeyen siyasetçileri de 2020 yılında görmek istemiyoruz.

Kozan halkı yiğittir, merttir, bir o kadar da gururlu ve onurludur. Kendisine verilen sözü tutmayanları elbet bir gün cezalandırır. 2019 yılında “istihdam seferberliği” başlatanlara defalarca sorduk. “Kozan'da işsizlik ne durumda. İşsizliği aşağıya İndirebildiniz mi? diye” Ancak bu işlerle ilgilenenlerin hiç bir tanesi çıkıp da, “Biz işsizliği şu kadar aşağı indirdik” diyemedi. Çünkü, yapılan bir icraat yoktu. Yapılmayacakta. Kağıt üzerinde verilerle oynayanları da görmek istemiyoruz.

2020 yılı için birlik ve beraberlik mutlaka sağlanmalıdır. Geçmiş geride kaldı. Geçmişi geri getirmek mümkün değildir. Ama geleceğe emin adımlarla yürümek birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek Kozan’ı hak ettiği yerlere getirebilmek mümkündür. Bu da 7'den 70'e tüm Kozan halkı ile birlikte, seçilmiş ve atanmış insanların birlik ve beraberliğinden geçiyor.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak çağrıda bulunuyoruz. İktidarından muhalefetine  herkesi bir çatı altında, Kozan'ın sorunlarının tartışıldığı ve çözüm bulunduğu bir mekanizma içerisinde görmek istiyoruz. Gelin, birlik olalım ve Kozan’ı hak ettiği yerlere çıkaralım.