Anahtar Kelimeler: yılının meclisi toplandı

2021 yılının ilk meclisi toplandı

2021 yılının ilk meclisi toplandı

2021 yılının ilk meclis toplantısı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında gerçekleştirildi.

2021 yılı Kozan Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında, Kozan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan yeni yılın sağlık, mutluluk getirmesini temenni ederek oturumu açtı. 2021 yılının ilk meclis toplantısında gündem maddeleri meclise sunuldu. Gündem maddeleri arasında dikkat çeken Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından verilen önerge oldu. Cumhur İttifakı meclis üyeleri pandemiden olumsuz etkilenen esnaflara destek verilmesini talep ettiler. Verilen önergede; tente ve ahşap yapılardan alınmasına karar verilen ücretin 1 yıl süre ile ertelenmesi, kahvehane, kıraathane, berber ve kuaför esnafına nakdi yardım desteği ve belediyedeki kiracı esnafının kira ödemelerinin 3 ay süreyle ertelenmesi talepleri yer alıyor. Verilecek bu destek ile pandemiden etkilenen esnafın bir nebze de olsa rahatlaması hedefleniyor. Verilen önerge bir sonraki meclis oturumunda görüşülecek.

Cumhur İttifakı meclis üyesi Abdullah Avcı meclis oturumunda yaptığı konuşmada konu ile ilgili olarak meclis üyelerinin tamamının desteklerini beklediklerini ifade etti. AK Parti meclis üyesi Abdullah Avcı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ a da bazı sorular yöneltti. Avcı, İmar Limited Şirketi Müdürü Serhan Gültekin'in istifa nedenini, şirketin ne şekilde yönetildiğini, yeni bir müdür atamasının yapılıp yapılmayacağını, şu anda belediye başkanının müdürlük yaptığını ve bu işletmeden maaş alıp almadığını sordu. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Abdullah Avcı'nın sorduğu sorulara tek tek cevap verdi. Şirkette müdürlük yaptığını, kesinlikle maaş almadığını ifade eden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Serhan Gültekin'in istifası ile ilgili olarak detaylı bilgi vermedi. Sadece revizyona gidildiğini ifade eden Özgan, şirketin maddi olarak zor durumda olduğunu da hatırlattı.

Kozan Belediyesi 2021 yılı Ocak Ay’ı meclis toplantısı görüşülen 18 maddenin ardından Cuma günü saat 15.00’da toplanmak üzere kapandı.