Anahtar Kelimeler: Nisan Bayramı

23 Nisan Bayramı

23 Nisan Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 98. yıl etkinlikleri kapsamında Kozan´da bir dizi etkinlik düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 98. yıl etkinlikleri kapsamında Kozan´da bir dizi etkinlik düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, sabah Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk koyma töreni ile başladı. Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez Atatürk büstüne çelenk koydu.

23 Nisan etkinlikleri, İsmet Atlı Şehir Stadyumu´nda devam etti. ismet Atlı Şehir Stadyumu ndaki etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Kozan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Haytaoğlu burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Haytaoğlu; ?23 Nisan 1920 Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açıldığı ve Türk halkının var olma savaşı içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Bu meclis Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Kurtuluş savaşlarını gerçekleştirmiş Gaziantep´ten, Kahramanmaraş´tan, Kadirli´den, Kozan´dan gelen mahalli kurtuluş haberleriyle Kütahya, Sakarya, Dumlupınar derken İzmir´de düşmanı denize dökmüştür. Bu meclis ile ekonomik ve siyasi hedefler belirlenmiş, Milli Eğitim çalışmalarına hız verilmiş, yeniliklerle, inkılaplarla, medeni dünyada yer almamız sağlanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk 1924´te bu güzel günün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. 23 Nisan 1929´da Atatürk bu Bayramı çocuklara hediye etmiş ve bu tarihten başlayarak her 23 Nisan Ulusal Egemenlikle birlikte Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979´dan bu yana da uluslararası kutladığımız 23 Nisan Bayramı ile tüm dünyada ilk defa Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Sevgili çocuklar böyle bir günde Atatürk sizlere seslenmiş ve; ?Küçük Hanımlar, Küçük Beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak Sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız? demiştir. Her kuşak kendi kuşağından sonra gelecek kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak zorundadır. Kardeşliğin, hoşgörünün, barışın ve sevginin egemen olduğu bir dünyada yaşamak umuduyla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nız hepinize kutlu olsun? diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten şiirler kompozisyonlarda öğrenciler tarafından okundu. 23 Nisan´a özel okullar tarafından hazırlanan özel gösterilerde 23 Nisan etkinliğini izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Mehteran Takımı´da yaptıkları gösteri ile büyük alkış topladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yumurta taşıma, halat çekme ve çuval yarışları da yapıldı. Yarışlarda dereceye girenlere Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Musa Öztürk ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Köker hediyelerini verdiler.

Kozan Koleji Cumhuriyet İlkokulu ve Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizatörlüğünde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri sonunda Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.