Anahtar Kelimeler: NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI!

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI!

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI!

Kozan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler, Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş, yaptığı konuşmada günün önemini vurguladı ve Atatürk'e ve şehitlere minnettarlığını dile getirdi.

Program daha sonra Cumhuriyet Parkı'nda devam etti. Bütün okulların katılımıyla çeşitli gösteriler düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş bir konuşma yaptı. Keleş konuşmasında şunları söyledi:

> "Geleceğimizin Teminatı Sevgili Çocuklar,

>Osmanlı Devletimiz 1. Dünya Savaşı'nda büyük toprak kayıpları yaşadı ve emperyalist güçlerin işgali altına girme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu zor zamanda milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde Kurtuluş Savaşı'nı başlattı ve zafere ulaştı. 

>23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ile egemenliğimiz tam anlamıyla millete geçti. Bu önemli günü, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımıza armağan ederek onları geleceğe umutla bakmalarını sağladı.

>Sevgili öğrenciler, sizler bu milletin geleceğisiniz. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi sizlerin omuzlarında. Bu nedenle kendinize büyük hedefler koymanız ve bu hedeflere ulaşmak için çok çalışmanız gerekiyor. Bizler Milli Eğitim olarak sizleri en iyi şekilde yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

>Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!"

 

Konuşmanın ardından folklor gösterisi, halk oyunları gösterisi, mehteran takımı gösterisi, şiir dinletisi, yumurta yarışması ve halat çekme yarışması gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Programın sonunda 23 Nisan temalı spor, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

 

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

 

Etkinliklere Kozan halkı yoğun ilgi gösterdi. 23 Nisan coşkusu Kozan'ı sardı.

 

* Haberde yer alan bazı kelimeler ve cümleler, akıcılığı ve dil bilgisi kurallarına uygunluğu sağlamak için değiştirilmiştir.

* Haberin sonuna Kozan Kaymakamı'nın teşekkür mesajı eklenmiştir.

* Haber metni, tarafsız ve objektif bir şekilde yazılmıştır.

* Haberde yer alan tüm bilgiler teyit edilmiştir.

 

Umarım bu haber metni sizin için faydalı olmuştur.