25 GÜNLÜK BEBEĞİYLE MEZUNİYET SEVİNCİNİ YAŞADI

25 GÜNLÜK BEBEĞİYLE MEZUNİYET SEVİNCİNİ YAŞADI

Kozan Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 37 yaşındaki gazeteci Beril Solmuşgül, 4 çocuk annesi olarak dikkatleri üzerine çekti.

İhlas Haber Ajansı'nda muhabir olarak çalışan Solmuşgül, Yüksek Öğretim Sınavlarına hazırlanarak 2021 yılında Yerel Yönetimler Bölümü'ne yerleşti. Pandemi döneminde hem yüz yüze eğitime katıldı hem de uzaktan eğitimde başarılı bir şekilde derslerini tamamladı. Ancak final sınavları başladığı gün, Solmuşgül'ün 4. çocuğu dünyaya geldi. Tüm zorluklara rağmen, Solmuşgül bölümü üçüncülük derecesiyle başarıyla tamamladı.

 

Mezuniyet törenine 25 gün önce doğan bebeğiyle birlikte katılan Beril Solmuşgül, eşi, çocukları, annesi ve iş arkadaşlarıyla birlikte büyük bir mutluluk yaşadı. Törende konuşan Solmuşgül, "4 çocuk annesiyim. İhlas Haber Ajansı muhabiriyim. Birçok kişi bu yaşta okumanın zor olacağını söyledi, ama ben inatla ve kararlılıkla bu yolda ilerledim. Bugün burada Çukurova Üniversitesi'nin bir mezunu olarak gurur duyuyorum. Okumak gerçekten güzel bir şey ve herkese tavsiye ediyorum" dedi.

 

Kozan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Volkan Yurdadoğ’da Solmuşgül'ü tebrik ederek örnek bir mezun olduğunu belirtti. Beril Solmuşgül'ün başarısı, yaşının ve annelik sorumluluklarının önünde durmayarak hedeflerine ulaşmanın mümkün olduğunu gösterdi.