28 BİN LİRA MAAŞ TEKLİFİ HAVADA KALDI

28 BİN LİRA MAAŞ TEKLİFİ HAVADA KALDI

Kozan Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısında, işçilerin maaşlarının 28.000 TL'ye çıkarılmasını öneren muhalif üyelerin önergesi, yönetmelik gereği tavsiye niteliğinde kaldı. Belediye başkanı, maaşların düzenli ödendiğini vur

Kozan Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında, muhalefet partilerine mensup bazı meclis üyeleri tarafından gündem dışı bir önerge sunuldu. Bu önerge, Kozan Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarının 28.000 TL'ye yükseltilmesini, işçilerin yaşam kalitesinin artırılması ve yaşam standartlarının iyileştirilmesini öneriyordu. Ancak, bu önergenin meclisin yetkisi dahilinde olmadığı, yönetmelik gereği böyle bir kararın mecliste alınamayacağını belirtti. Önerge bu nedenle yalnızca tavsiye niteliğinde havada kaldı.

Önerge üzerine konuşan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Kozan Belediyesi’nde işçilerin maaşlarının zamanında ödendiğini vurguladı. Diğer bazı ilçelerde maaşların zamanında ödenmediğini, fakat Kozan'da işçilerin maaşlarının, mesai ücretlerinin gününde yatırıldığını belirtti. İşçiler, maaş günü geldiğinde hiçbir sorun yaşamadan bankalarından paralarını alabildiklerini söyledi. Mustafa Atlı, Kozan Belediyesi’nin maaş ödemeleri konusunda en düzenli belediyelerden biri olduğunu ifade etti ve Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi gibi yerlerde maaş ödemelerinde aksaklıklar yaşandığını ekledi. Maaş artışı konusuna değinen Mustafa Atlı, şu an için zam yapma imkanlarının olmadığını ancak ilerleyen dönemde bu konuyu yeniden değerlendireceklerini belirtti. 

 



Anahtar Kelimeler: TEKLİFİ HAVADA KALDI