2 HAZİRAN SATRANÇ TURNUVASI İLE BAŞLADI

2 HAZİRAN SATRANÇ TURNUVASI İLE BAŞLADI

2 Haziran Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinlikleri satranç turnuvası ile başladı.

Etkinlikler kapsamında 7. Geleneksel Gençlik ve Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası 22 – 23 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Türkiye Satranç Federasyonu, Kozan Belediyesi, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kozan Yıldırımspor Kulübü işbirliğiyle Kozan Belediyesi Millet Bahçesi Kültür Salonunda düzenlenen turnuvaya küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 134 sporcu katıldı.

Çekişmeli karşılaşmaların yaşandığı turnuva sporcuların ailelerinden de büyük ilgi gördü. Turnuvada küçükler kategorisinde birinci Berkay Uğiş, ikinci Arda Çelik ve üçüncü Eren Özaslan olurken, yıldızlarda birinci Berke Osmanca, ikinci Mustafa Gül ve üçüncü Mert Çakıcı oldu. Gençler kategorisinde ise birinciliği Abdurrahman Karakoç, ikinciliği Furkan Bulut, üçüncülüğü ise Alican Can Gültekin aldı.

Turnuvayı yakından takip eden Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz yaptığı açılış konuşmasında, “Kozanımızın kurtuluşunun 95.ylı münasebetiyle Kozan Satranç Klubü ile belediyemizin birlikte düzenlediği turnuvamıza katılımın bu kadar yüksek olması gençlerimiz adına bizleri gururlandırıyor. Sayın Halil Akyürek önderliğindeki Kozan Satranç Klubü ilçemizdeki gençlere satrancı sevdirmek konusunda var gücüyle çalışıyor. Bizler de Kozan Belediyesi olarak satranç sporu adına hocamızın düzenlediği etkinliklere elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Çünkü satranç oynayanların gerek eğitim hayatında gerekse sosyal hayatta daha başarılı olacağına inanıyoruz. Satranç gelecek nesillerimizin zihinsel gelişimine faydalı olmaktadır.” dedi.

Turnuvada dereceye giren sporcuların kupa, madalya ve ödülleri 2 Haziran’da düzenlenecek olan resmi tören programında takdim edilecek.