30 metre yol 18 metreye düştü, meclis üyesinin yüzü güldü

30 metre yol 18 metreye düştü, meclis üyesinin yüzü güldü

MHP’li meclis üyesine ait arsanın önünden geçen yol ile ilgili alınan karar, uyanlara pes dedirtti.

MHP’li meclis üyesine ait arsanın önünde bulunan 30 metre yol Adana Büyükşehir Belediyesi meclis kararı ile 18 metreye düşürüldü. Daha önceki dönemlerde yolun daraltılmasını talep eden MHP’li meclis üyesi Şinasi Tutar Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilmesinin üzerinden 1 yıl geçmeden muradına erme adına büyük bir karar atılmasını sağladı.

Şinasi Tutar’ın talebi ile inanılması güç bir karar büyük şehir belediyesi Aralık Ayı olağan toplantısında alındı. İlçemiz Kozan Turgut Özal Bulvarı ( Göç Yolu) ile Develi Bulvarı ( Çevre Yolu)'nu bir birine bağlayan yol MHP Belediye Meclis Üyesi Şinasi Tutar’ın teklifi ile 30 metrelik yol 18 metreye düşürüldü.

Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu 5 bin bölü % 5 binlik nazım imar planında yapılan değişiklik talebini görüştü.

Meclis üyesi muradına erme yolunda

 Gerçekleşen görüşmelerin ardından MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şinasi Tutar’a ait 2.824 metre kare arsaya sınır olan, cadde görevi yapan yol imar planında 30 metre iken komisyon kararı ile 18 metreye düşürüldü.

Komisyonun aldığı skandal karar olduğu şekli ile Adana Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı olağan toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Komisyonundan geldiği gibi oylanan karar kabul edilmesinin ardından şehir merkezi ile Çevre Yolunu bir birine bağlayan bağlantı yolu 18 metreye düşürüldü.

Adana Büyükşehir Belediyesindeki askı süresinin ardından 1000/1000 şehir imar planına işlenmesi için Kozan Belediyesi Meclisinde oylanacak karar ile ilgili olarak Kozan Meclisinin nasıl bir karar alacağı gizemini korumaya devam ediyor.

Geçtiğimiz dönem ret edilmiş

Öte yandan MHP’li meclis üyesinin yolun daraltılması ile ilgili geçtiğimiz dönemde de talepte bulunduğu ama Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunun talebe ret kararı verdiği anlaşıldı.

Yola cephesi bulunan arsanın yoğunluğun 2 den 2.40 çıkarılıp, 30 metre yol 18 metreye düşürülmesi ile birlikte milyonluk bir kazanç sağlanacağı, arsa üzerinde fazladan 1 blok inşaatın yükseleceği ifade ediliyor.

Top Kozan Belediyesi Meclisinde

Adana Büyükşehir Belediye meclisinde alınan inanılmaz karar önümüzdeki günlerde Kozan Belediye Meclisine gelerek, 1000/1000 imar planına işlenmesi oylanacak. Kozan Belediye Meclis üyeleri kararı Adana Büyükşehir Belediyesinden geldiği şekli ile oylar ve kabul ederse imar planında 30 metre olan yol 18 metreye düşürülmüş olacak. Aralık Ayında Büyükşehir meclisinde alınan kararın henüz yazım aşamasında olduğu, yazım aşamasının bitirilmesinin ardından 30 gün süre ile askıya çıkarılacak. Askı süresinin ardından karara her hangi bir itirazda bulunulmazsa karar Kozan Belediyesi İmar Müdürlüğüne gönderilerek 1000/1000 imar planına işlemesi istenecek. Kozan Belediyesi İmar Müdürlüğü büyük şehirden gönderilen kararı Kozan Belediye Meclisine gönderecek. Nihai karar Kozan Belediye Meclisinde alınarak karara bağlanacak. Kozan Belediyesi Meclisinde görev yapan MHP, AK Parti, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partili meclis üyelerinin 30 metrelik yolu 18 metreye düşürüp düşürmeyecekleri şuan gizem olarak görünüyor.