Anahtar Kelimeler: . Şehit İbrahim Anadolu Lisesi hasarlı

50. Yıl Şehit İbrahim Yüce Anadolu Lisesi orta hasarlı

50. Yıl Şehit İbrahim Yüce Anadolu Lisesi orta hasarlı

Deprem hasar tespitleri neticesinde 50. Yıl Şehit İbrahim Yüce Anadolu Lisesi’ne orta hasarlı raporu verildi. Eğitim ve öğretime, Şehit Cengiz Eroğlu Ortaokulu’nda devam edilecek.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından Kozan'da deprem hasar tespit çalışmaları yapılmaya başlandı. Daha öncesinde Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'ne orta hasarlı raporu verilmişti. Yapılan son incelemelerde Şevkiye Mahallesi'nde bulunan 50. Yıl Şehit İbrahim Yüce Anadolu Lisesi'nin de orta hasarlı çıktığı bildirildi. 13 Mart'ta başlayacak olan eğitim ve öğretim sabah saat 06.30-13.00 arasında Şehit Cengiz Eroğlu Ortaokulu’nda devam edeceği kaydedildi.

Okulun sosyal medya adresinden yapılan açıklamada ise; “Saygıdeğer velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz; okulumuz deprem incelemesi neticesinde orta hasarlı raporu verilmiştir. 13 Mart 2023 tarihinden itibaren eğitim öğretime Şehit Cengiz Eroğlu Ortaokulu’nda 06.30-13.00 zaman diliminde devam edecektir. Bu zor ve sıkıntılı zamanları hep beraber atlatacağımızı Ümit eder, sağlıklı ve huzurlu günler dilerim. Aytekin İldeniz-Okul Müdürü” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, eğitim ve öğretime kısa bir zaman kala özellikle 1999 yılı öncesinde yapılan okulların deprem hasar tespit raporlarının henüz velilere duyurulmadığı da gelen bilgiler arasında. Velilerin tedirginliği devam ederken, özellikle eski okulların ivedi bir şekilde kontrol edilerek kamuoyunun bilgilendirmesi gerektiği vurgulanıyor.