Anahtar Kelimeler: tablet öğrencilere ulaştı

55 tablet öğrencilere ulaştı

55 tablet öğrencilere ulaştı

Koronavirüs nedeni ile Türkiye'de okullarda verilen eğitime ara verilmiş, eğitim uzaktan eğitim yöntemi ile devam ediyor. Maddi durumu yetersiz olan öğrencilere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tablet dağıtımına başladı.

Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tedariki ile Kozan Ticaret Odası koordinesinde 55 tablet bilgisayarın ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtımı gerçekleştirildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan, insanların hayatını etkileyen koronavirüs nedeni ile tüm Türkiye'de okullarda verilen eğitime ara verilmişti. Verilen ara eğitimin ardından eğitimler uzaktan eğitim modeli ile yürütülüyor. Ancak, bu işlem gerçekleştirilirken maddi durumu yetersiz olan öğrenciler eğitimden faydalanamıyordu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bir nebze de olsa öğrencilerin tablet ihtiyacını karşılamak için tüm Türkiye'de genel bir tablet bilgisayar dağıtım etkinliği gerçekleştiriyor.

Kozan Ticaret Odası vasıtası ile Kozan'da maddi durumu olmayan, hiçbir şekilde tablet, telefon, bilgisayar gibi dijital materyallere ulaşamayan öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile yapılan tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştiğini ifade etti.

Mustafa Kandemir; "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tedariki kapsamında Kozan Ticaret Odası aracılığı ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimize dağıtılmak üzere eğitim yardımı olarak tablet bilgisayarlarımızı, Kozan Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürlerimize yönetim kurulu üyelerimiz Üzeyir Ateş, Fatin Rüştü Dağlı ve Yasin Aylı ile birlikte teslim ettik. Bu imkanı sağlayan genel başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı sunar, hayırlara vesile olmasını dilerim.” ifade kullandı.