Anahtar Kelimeler: RANDEVU

59. DEV RANDEVU

59. DEV RANDEVU

Spor Toto 1. Lig´in 30. haftasındaki derbi mücadelesinde Pazar günü karşılaşacak Adana Demirspor ile Adanaspor, 59. kez kozlarını paylaşacak.

Haber: Emrah TUNÇ

 

Spor Toto 1. Lig´in 30. haftasındaki derbi mücadelesinde Pazar günü  karşılaşacak Adana Demirspor ile Adanaspor, 59. kez kozlarını paylaşacak.

İki takım arasında geride kalan 58 resmi maçta Adanaspor 22, Adana Demirspor ise 15 galibiyet elde ederken, 21 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.

Liglerdeki 55 maçta Adanaspor 20, Adana Demirspor 14 galibiyet alırken, 21 karşılaşmada kazanan çıkmadı. Türkiye Kupası´ndaki 3 maçın 2´sinde turuncu-beyazlı Adanaspor, 1´inde de mavi-lacivertli Adana Demirspor galibiyete ulaştı.

Adana Demirspor, turuncu-beyazlı takım karşısında en farklı galibiyetini, 1995-1996 sezonunda 5-1´lik skorla elde etti. Adanaspor ise 1988-1989 sezonunda mavi-lacivertlileri 3-0 yenmeyi başardı.

İki takımın da sakat ve cezalı oyuncuları var ve kart sınırında olan futbolcular ile ligin son beş haftasına giriyorlar.

İLK DEVREYE GÖRE İKİ FARKLI HOCA SAHADA GÖREVDE

İlk yarıda Demirsporda Yılmaz VURAL , Adanaspor´da Coşkun Demirbakan takımların başındaydı. 30. Haftada Pazar günü ise Demirspor´da  Ümit ÖZAT , Adanaspor´da ise Eyüp ARIN takımlarının başında üç puan için mücadele edecekler

Tüm Adana´nın hatta Türkiye´nin merak ile beklediği

Adana Demirspor-Adanaspor derbisi, Pazar saat 19.30´da, 5 Ocak Fatih Terim Stadı´nda oynanacak.

Kozan Ekspres gazetesi olarak şehrimizin iki güzide spor kulübüne dev derbide başarılar diliyoruz.