6 AYLIK EVLİ UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT DÜŞTÜ

6 AYLIK EVLİ UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT DÜŞTÜ

Kozan´ lı tankçı Uzman Çavuş Fırat Kalkanı operasyonunun´ da şehit düştü.

3 yıllık uzman çavuş Ziya Özkozanoğlu geçici görev ile gittiği Suriye de işit terör örgütü saldırısı sonucu şehit düştü.

Elde edilen bilgilere göre,  asıl görev yeri Diyarbakır olan 3 yıllık tankçı uzman çavuş Ziya Özkozanoğlu geçici görevlendirme ile Suriye´de gerçekleştirilen Fırat kalkanı operasyonuna katıldı.

 Bugün işit terör örgütünün saldırısı sonucu Suriye´ de 3 askerimiz şehit 4 askerimizde yaralandı.

Şehit haberlerinden 1 tanesi´ de kozan ilçesine geldi.

 3 yıllık tankçı uzman çavuş Ziya Özkozanoğlu´ un şahadet haberi Türkeli mahallesindeki baba ocağına ilçe garnizon komutanı ve beraberindeki yetkililerce bildirildi.

6 ay önce evlendiği öğrenilen uzman çavuşun bundan 1 ay önce izne geldiği ve ailesi ile hasret giderdiği öğrenildi.

5 kardeşin 3. Olduğu öğrenilen şehidin büyük abisinde 10 yıl süre ile uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

Oğullarının şehit haberini alan anne Hatice ve baba Mustafa Özkozanoğlu sinir krizi geçirdiler. Acı haberi duyan mahalle sakinleri ve akrabalar şehidin babasının evinin önünde toplandılar.

Öte yandan Şehidin eşinin kendi anne ve babasının evinde kalmasından dolayı şehidin eşine haberin baba ve annesinin evinde verildiği de ifade edilirken, Kozan Belediyesi ekipleri şehit evini Türk bayrakları ile süsledir.

Şehidin naşının sabah ilçeye getirileceği ve yapılacak törenin ardından öğle sonu Kozan´da toprağa verileceğinin ön görüldüğü bildirildi. /resimler/2016-9/6/2330570568241.jpg