600 Sporcu İsmet Atlı Anısına Er Meydanında

600 Sporcu İsmet Atlı Anısına Er Meydanında

Kozan'da düzenlenen 8. Geleneksel Karakucak Güreşleri, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı anısına, 600 sporcunun katılımıyla başladı. Kozan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşiyor.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı anısına düzenlenen 8. Geleneksel Karakucak Güreşleri başladı. Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Kaymakamlığı ve Kozan Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Kozan’da Şehit Arda Can Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştiriliyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 600 sporcunun katıldığı güreşlerde, bu yılki güreş ağalığı tespihi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a verildi. Karalar, tespihi merhum İsmet Atlı’nın yeğeni Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı’ya hediye etti.

Açılış töreni, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende ilk olarak Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı bir konuşma gerçekleştirdi. Atlı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, bu organizasyonu düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. İsmet amcamız, siyasetin üstünde bir isimdi ve sporun da siyasetin üzerinde, bu ülkenin temel yapı taşlarından biri olduğunu her defasında bize gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, bu organizasyona verdiği destek için teşekkür ederim. En önemli müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum: Gelecek yıl, yedi buçuk dönümlük 'İsmet Atlı Er Meydanı'nda sizleri ağırlayacağız.”

Ardından söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, güreşin Türk sporundaki önemine dikkat çekerek, şu sözleri kaydetti:

“Şanlı bayrağımızı göndere çektiren sporcularımızın çoğu güreşçilerimizdir ve bu başarıyı güreşimize borçluyuz. Güreşimizi eski günlerine kavuşturmak için elimizden geleni yapmalıyız. Bu tür etkinlikler siyaset üstüdür ve Türkiye’ye, güreşe fayda sağlamalıdır.”

Protokol konuşmalarının ardından müsabakalar başladı. Yaklaşık 600 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği güreşler, akşam saatlerine kadar devam edecek. 8. Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin şampiyonu, gün sonunda yapılacak finallerin ardından belli olacak.



Anahtar Kelimeler: Sporcu İsmet Anısına Meydanında