Anahtar Kelimeler: tablet öğrencilere teslim edilecek

68 tablet öğrencilere teslim edilecek

68 tablet öğrencilere teslim edilecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Kozan Ticaret Borsası işbirliğinde temin edilen 68 tablet ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması için Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez’e teslim edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Kozan Ticaret Borsası ihtiyaç sahibi öğrencilerin uzaktan eğitimi için faydalanması amacı ile 68 adet tableti temin etti. Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ile imzalanan karşılıklı protokolle ihtiyaç sahibi öğrencilere bu tabletler ulaştırılacak. Tablet teslim törenine Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Arif Dağlı, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Kozan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Çevikalp, Kozan Ticaret Borsası Genel Sekreteri Türker Yaşar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Genel Sekreter Türker Yaşar, 55 adet tabletin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kendilerine gönderildiğini, 13 adet tableti de Kozan’da kendilerinin temin ettiğini ifade etti. Yaşar;

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başlatılan “Küçük Parmaklar Projesi” kapsamında eğitim sistemine katkıda bulunmak amacı ile gerek uzaktan eğitimde gerekse okul içi eğitimde öğrencilerimizin teknolojik ihtiyaçlarının karşılanması, özellikle yardıma ihtiyacı olan ailelerin bir sorununu ortadan kaldırmak amacıyla tabletlerimizi öğrencilerimize teslim edeceğiz. Sayın kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tabletlerin ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmasında kendilerinin de büyük katkıları bulunuyor. Emeği geçen herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Kozan Ticaret borsası'nın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tablet teslim töreninde konuşan Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, bugüne kadar yaklaşık 1500 ihtiyaç sahibi öğrencinin tablet ihtiyacının karşılandığını belirtti. Gürçam;

“Pandemi uzaktan eğitime geçişte önemli rol oynadı. Pandemi süresince öğrencilerimiz EBA üzerinden uzaktan eğitim aldılar. Uzaktan eğitimin alınabilmesi için teknolojik aletlere ihtiyaç duyuluyor. Bu anlamda, ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz bulunuyor. Ihtiyaç olup olmadığı tamamen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen öğrenci sayımız Kozan’da 2000 civarında. Biz, bugüne kadar totalde 1425 öğrencimize tablet ulaştırdık. Geriye 575 öğrencimiz kaldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin katkısı, aynı zamanda onun üzerine Kozan Ticaret Borsamızında ilavesi ile toplam 68 adet tablet ilçe milli eğitim müdürümüze teslim edeceğiz. Tamamen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde tabletler ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak. Ben bu anlamda emeği geçen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na, Kozan Ticaret Borsası Başkanımız İdris Çevikalp ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Amacına ulaşacağından hiç şüphem yok. Milli Eğitim Müdürümüz bunun ayrıntılı bir şekilde takibini yapıyor. En kısa sürede İnşallah geriye kalan 575 tablet ihtiyacımızı da öğrencilerimize ulaştırırız. Bu davranışın örnek olmasını, hayırsever vatandaşlarımızda böyle katkı sağlamak isterlerse buna açık olduğumuzu bildirmek isterim.”

Kozan Ticaret Borsası Başkanı İdris Çevikalp ile Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez arasında imzalanan protokol gereği, uzaktan eğitim için kullanılacak tabletler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.