6 ŞAHIS TUTUKLANDI

6 ŞAHIS TUTUKLANDI

29 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında Kozan’da yapılan çalışmalarda, Kozan'a Güven Uygulamaları kapsamında çeşitli denetimler gerçekleştirildi.

Hafta boyunca, şok uygulamalarda 20 farklı noktada toplam 184 emniyet personeli ile kapsamlı denetimler yapıldı. Bu denetimlerde çeşitli suç unsurları ve ihlaller tespit edildi.

Denetimler sonucunda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek ve toplam 14 adet fişek ele geçirildi. Ayrıca, 2 araca modifiyeden dolayı işlem yapıldı ve çeşitli maddelerden dolayı 24 motosiklet sürücüsüne idari para cezası uygulandı. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla 15 araç ve 5 motosiklet trafikten men edildi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında, 40.94 gram ve 115 adet sentetik ecza uyuşturucu/uyarıcı madde ele geçirilmiş olup, bu maddeleri satmaya çalışan 5 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Bu şahıslar, yapılan yargılama sonucunda tutuklandı. Ayrıca, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma suçundan aranan 1 şahıs da yapılan çalışmalar sonucu yakalanarak mahkemeye sevk edildi. Bu şahıs da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalara aralıksız devam edeceklerini belirttiler.



Anahtar Kelimeler: ŞAHIS TUTUKLANDI