7 yaşındaki Yasin yardım eli bekliyor

7 yaşındaki Yasin yardım eli bekliyor

Türkiye´deki onlarca SMA hastası çocuklardan biri de 7 yaşındaki Yasin Boz. Yürümek, koşmak ve normal çocuklar gibi olmak istiyor.

Türkiye´deki onlarca SMA hastası çocuklardan biri de 7 yaşındaki Yasin Boz. Yürümek, koşmak ve normal çocuklar gibi olmak istiyor.

Şevkiye Mahallesi´nde oturan 31 yaşındaki Murat Boz evli ve üç çocuk babası. 7 yaşındaki oğlu Yasin Boz, Türkiye´deki yüzlerce SMA hastasından biri. Oğluna Sağlık Bakanlığı´nın vereceği ilacı bekliyor. Baba Murat Boz Sağlık Bakanlığı önünde yapılan eylemlerde seslerini duyurmaya çalışıyor. Murat Boz, İki yıldan bu yana Sağlık Bakanlığı önünde seslerini duyurmaya çalıştıklarını ancak bugüne kadar çocuğunun ilacını karşılayamadıklarını ifade etti.

7 yaşındaki Yasin, büyüklerinden yardım bekliyor. Diğer çocuklar gibi koşmak, yürümek ve normal bir çocuk olmak istiyor. Bu yüzden de Sağlık Bakanlığı´nın karşılaması gereken ilacı çok pahalı olması nedeniyle karşılanamadığından hastalığı her geçen gün ilerliyor ve ölüme bir adım daha yaklaşıyor.

Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan baba Murat Boz, çocuğunun gözü önünde eriyip bitmesini istemiyor. Yetkililerden yardım bekliyor. Maddi manevi yapılacak yardımlarla çocuğunu daha iyi koşullarda büyütmek, çocuğunun ilacının karşılanarak diğer çocuklar gibi koşmasını yürümesini görmek istiyor.

3 çocuk annesi de, SMA hastası çocuğunun masraflarının karşılanmasını istiyor. Aile olarak çocuğunun masraflarını karşılamakta çok güçlük çektiklerini ve bu konudan da çok üzüntülü olduklarını dile getiriyor. Yasin´in 1200 lira civarında olan engelli maaşı ile evin bazı ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini ancak birçok eksikliklerinin tamamlanamadığını ifade etti. Yalnızca Yasin´in sağlık giderlerinin karşılanmasını ve Yasin´in daha iyi ortamda yaşayabilmesi, okuyabilmesi için yetkililerden yardım elinin uzatılmasını bekliyor.

SMA hastası Yasin ?yürümek, koşmak ve okumak istiyorum. Bütün derslerimden 100 alıyorum? diyerek diğer çocuklar gibi olmak istediğini defalarca dile getirdi.

Baba Murat Boz ve anne şimdi yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor lar.