7. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri pazar günü yapılıyor

7. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri pazar günü yapılıyor

Başkan Zeydan Karalar, “Geleneksel sporumuz güreşin gelişmesi için destek vermeye devam edeceğiz.”

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Kaymakamlığı, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Adana Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanlığı’nın birlikte düzenlediği 7. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri, 24 Eylül Pazar Günü, Kozan İlçesinin Faydalı Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Şehitler Parkı Futbol Sahası’nda saat 10’da başlayacak güreşlerle ilgili basın toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi’nde yapıldı. 

BÜYÜK GURUR

Geleneksel Karakucak Güreşleri’ni düzenlemenin kendileri için büyük gurur olduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Uluslararası arenada şanlı bayrağımızı göndere çektiren, bütün dünyaya ‘Türk gibi güçlü’ dedirten güreşçilerimizden, hemşehrimiz merhum İsmet Atlı adına düzenlediğimiz güreşlerin 7’incisini yapıyor olmanın heyecanı içindeyiz. Geleneksel sporumuz olan güreşin gelişmesi için bu tür organizasyonları sürdürmenin gerekli olduğunu biliyoruz. Güreşler her yıl bir öncekinden daha başarılı oluyor. Bine yakın sporcu mücadele edecek ve çeşitli ödüller vereceğiz. Hemşehrimiz İsmet Atlı ile ülkemizin dünyada tanıtıma katkı sağlayan efsane sporcularımızın önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

 

İsmet Atlı ile ilgili bazı hatıralarını anlatan ve onun hedefleri çok büyük bir sporcu olduğunu söyleyen Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Adana İl Temsilcisi Mithat Birer, bir milletin geleneksel sporu olması halinde, o dalda uluslararası başarı kazanma şansının yüksek olduğunu belirtti. Mithat Birer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, İsmet Atlı Güreşlerini devam ettirdiği için teşekkür etti.

 

Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez de dünya ve olimpiyat şampiyonluklarının, bir ülkenin tanıtımına çok büyük katkı sağladığını ifade ederek, Çukurova Karakucak Güreşlerinin, ülkedeki minder sporunun gelişmesine en fazla katkı veren dal olduğunu bilgisi verdi.

 

Mustafa Dönmez ve Mithat Birer, Başkan Zeydan Karalar’a, güreş sporuna verdiği katkıdan dolayı teşekkür plaketi verdi.