Anahtar Kelimeler: Dönümlük Makilik Alan Yandı

8 Dönümlük Makilik Alan Yandı

8 Dönümlük Makilik Alan Yandı

Kozan´a bağlı Köseli ve Bağözü mahalleleri arasında kalan, sarp alanda çıkan makilik yangını yoğun çalışmalar sonucu kontrol altına alındı.

Kozan´a bağlı Köseli ve Bağözü mahalleleri arasında kalan, sarp alanda çıkan makilik yangını yoğun çalışmalar sonucu kontrol altına alındı.

Yangın dün akşamı saat 19.00 sularında başladı. Edinilen bilgilere göre, yangın iki ayrı noktadan başlayarak yayıldı. Havanın rüzgarlı olması nedeniyle hızla büyüdü. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Çıkan yangında yaklaşık 8 dönümlük makilik alan yanarak kül oldu.

Yangına, 16 arazöz, 9 su tankı, 7 ilk müdahale aracı, 12 hizmet aracı, 1 dozer, 1 kreyder ile birlikte yaklaşık 200 işçi ile müdahale edildi. Yangına, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerin yanı sıra, İmamoğlu, Aladağ Karaisalı, Adana, Osmaniye, Kadirli ve Feke ilçelerinden gelen orman yangını söndürme ekipleri de müdahale etti.

Alanın kayalık ve dik olmasından dolayı yangın söndürme ekipleri büyük zorluklar yaşadı. Ekipler, süren çalışmaların ardından yangını saatler sonra kontrol altına aldı. Eğer müdahale geç kalsaydı yanan alan daha da büyük olacaktı.

Hava aydınlandığında yangın söndürme ekipleri yangının çıktığı yerlerde soğutma çalışmalarını sürdürdüler.

Yangının iki ayrı noktada başladığı ve bu şekilde yayıldığı belirtildi. Yangının neden çıktığı konusunda ise ekipler  geniş çaplı inceleme başlattılar.

Kozan Orman İşletme Müdürü Veysel Önen, havaların ısınmasıyla birlikte çıkabilecek yangınlara karşı vatandaşları uyardı. Vatandaşlarımızın orman yangınları konusunda daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi.