mrt krt
30.10.2017 14:13:48
bu okulun adı yok mu üsüyen abi...?

Anahtar Kelimeler: ÖĞRENCİ YOLSUZ KALDI

800 ÖĞRENCİ YOLSUZ KALDI

800 ÖĞRENCİ YOLSUZ KALDI

Özel mülkiyet içerisinden geçen yolu hak sahibi kapatınca öğrenciler yolsuz kaldı.

K.Ekspres- Vatandaş arazisinin içinden geçen okul yolunu trafiğe kapatmasının ardından okulda eğitim ve öğretim gören 800 öğrenci adeta yolsuz kaldı.

 Okulların açılmasına 1 hafta kala kendisine ait arsası içerisinden geçen yolu trafiğe kapatan vatandaş 800 öğrencinin 3 km fazla yürümesine neden oluyor.

Kamulaştırmanın yapılmasını 4 yıldan buyana beklediğini kaydeden hak sahibi ?iyi niyet ortadan kalktı. Hakkım olanı yaptım? dediği iddia edilirken yolu kullanmak zorunda kalan öğrenciler, öğretmenler, veliler ve servis şoförleri yetki kargaşasının içerisinde boğulduklarını iddia ettiler.

/resimler/2017-10/8/1528360819214.jpg

Okulda eğitim gören öğrenciler ve idareciler başta olmak üzere yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar okullarına ulaşmak istediklerini ifade ederek şu şekilde konuştular.

Geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıllarda okulumuzun mevcut bir yolu var idi. Fakat 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte mevcut yolun kazılarak kapandığını gördük. Durumu yetkili mercilere bildirmemizin ardından mevcutta kullandığımız yolun aslında yol olmadığını, şahsa ait bir arsa olduğunu öğrendik. 

/resimler/2017-10/8/1529552539550.jpg

Bu gelişmenin üzerine Yusuf Halaçoğlu Bulvarının okulumuz sınırlarına kadar uzandığını öğrendik. Adana Büyükşehir Belediyesinden bulvarın okulumuz sınırına kadar ulaştırılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Bir netice alamadık. Büyükşehir Belediyesinden umudumuzu kesince konuyu Kozan Belediyesine bildirdik. Kozan Belediyesi bizlere bir yol açtılar. Ama açmasalar daha iyiydi. Yolu kullanmamız mümkün değil. Yolun sağlıklaştırılmasını istedik. Bu isteğimizde adeta kulak ardı edildi.

Daha sonra sulama birliğine ait kanalet bizlere engel olarak gösterildi. Bizlerde sulama birliği yetkililerine gittik. Bizlere geçici bir çözüm ürettiler. Onlarda alt yapısı olmayan bir yol açtılar. Şimdi ise her iki yoluda bozuk olmasından dolayı kullanamıyoruz.? dediler.

Yusuf Halaçoğlu Bulvarının sonuna kadar getirilmesini isteyen vatandaş ? bizler bu yolu sürekli olarak kullanmak zorundayız. Bizleri adeta yetki kargaşası içersinde boğuyorlar. Yolumuzun bir an önce açılmasını istiyoruz. Bugün öğrenciler ve öğretmenler 3 km mesafe fazladan yürüyerek okula ulaşıyorlar. Bu kişilere yazık değil mi?? diyerek yetki kargaşasının bir an önce çözülmesini ve yollarının açılarak, öğrencilerin okullarına rahatça ulaşmalarını istiyorlar. Haber: Cumali Erdemli