Anahtar Kelimeler: DURUŞMA BAŞLADI

9. DURUŞMA BAŞLADI

9. DURUŞMA BAŞLADI

Aladağ´da Süleymancılara ait öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucunda 12 canın feci şekilde yanarak hayatını kaybetmesi ile ilgili olan ilgili süren davanın 9. duruşması başladı.

Aladağ´da Süleymancılara ait öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucunda 10´u öğrenci, 1´i çocuk 12 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak davanın 9. duruşması başladı. Kozan Adliyesi´ndeki yer sıkıntısı nedeniyle Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda görülen davada sanıklar, sanıkların avukatları, çocukların aileleri ile avukatları hazır bulundu.

Hayatını kaybeden çocukların ailelerinin avukatlığını yapan Avukat Can Atalay, duruşma öncesinde basın açıklaması yaptı. ?Bu davada yargılananlar 1 seneden dahi az tutuklu kaldılar? diyen Atalay, bu davanın eğitim hakkı davası olduğuna dikkat çekti. Atalay; ?Zenginin çocuğu nasıl okuyorsa fakirin çocuğu da o şekilde okuyacak. Fethullahçılara sağlanan olanağın nelere sebep olduğunu görmeyenler 15 Temmuz gecesi gördü. Eğitimi süleymancılara verenler bunun vebali altında ezilecek. Biz adalete açız? diye konuştu.

Kozan Ticaret Odası önünde ve çevresinde polis ekipleri de yoğun güvenlik önlemleri aldı. Adana´dan gelen çevik kuvvet ekibi ile toplumsal olaylara müdahale aracı da Ticaret Odası çevresine koğuşlandı.

Bugün görülen davada karar çıkması bekleniyor. Önceki mahkemede savcı esas hakkında mütalaasını vermişti.