Anahtar Kelimeler: Kişiden Tutuklandı

9 Kişiden 4´ü Tutuklandı

9 Kişiden 4´ü Tutuklandı

Nitelikli dolandırıcılık dosyası kapsamında, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturmada, ?Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçu? ile ilgili olarak gözaltında bulunan ve adliyeye

Nitelikli dolandırıcılık dosyası kapsamında, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturmada, ?Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçu? ile ilgili olarak gözaltında bulunan ve adliyeye sevk edilen 9 kişiden 4 ü tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. 
Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı´nın yürüttüğü nitelikli dolandırıcılık dosyası kapsamında, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yürütülen soruşturmada, bilişim sistemleri banka veya Kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçu ile ilgili olarak, 6 ay teknik takip yapılarak, yapılan eş zamanlı baskın da Kozan´da 2, Feke´de 1, ve Adana il merkezinde 7 olmak üzere toplam 10 adreste şahısların yakalanması ve gözaltına alınması için baskın gerçekleştirildi. Çarşamba günü sabah 06.00´da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, 9 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bir şahsın yakalanması için ise çalışmalar geniş kapsamlı bir şekilde sürdürülüyor.
Başka sitelerden hasarlı araçlara ait görüntüleri alarak kendi sitesinde kendisine ait olmayan hasarlı araçları kendisininmiş gibi yayınlayarak, aynı hasarlı aracı birden çok kişiye satarak yaklaşık 1,5 milyon lira dolandırdıkları tespit edilen kişilerden K.Ş., K.Ş., C.Ş., M.K. tutuklanırken H.T., O.K., A.Ö., A.Ö., C.F.F., ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.