Anahtar Kelimeler: üzeri aşılanıyor

90 yaş üzeri aşılanıyor

90 yaş üzeri aşılanıyor

Koronavirüs salgınının önüne geçmek için Çin'den gelen aşılar aşamalı bir şekilde yapılmaya başlandı. Kozan'da da 1. aşamanın 2. adımında 90 yaş üzeri vatandaşların da aşılanmaya başladığı kaydedildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında Çin'den getirilen aşılar öncelikle sağlık çalışanlarına yapılarak program başlatılmıştı. 1. aşama olarak tabir edilen programa göre 2. adıma geçildiği ve huzurevleri ile bakım evlerinde kalan vatandaşların aşılanmaya başlandığı ifade edildi. Kozan Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada, 90 yaş üzeri vatandaşların da aşılanmaya başlandığı belirtildi. Kozan Devlet Hastanesi yönetimi tarafından yapılan açıklamada; "Programın 1. aşamasının 2. adımına geçiyoruz. Bugünden itibaren huzurevleri ve bakım evlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlandı. Aynı zamanda 90 yaş üzeri vatandaşlarımız içinde programımız başlamış bulunmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Salgının önüne geçmek için vatandaşların bir an önce aşı olmak için sabırsızlandığı da kaydedilirken, kısa zaman içerisinde bütün vatandaşların aşılanarak önümüzdeki aylarda koronavirüs belasından kurtulmak istediklerini ifade ettiler.