Anahtar Kelimeler: kişiden tutuklandı

9 kişiden 7’si tutuklandı

9 kişiden 7’si tutuklandı

“Bilişim Yolu İle Nitelikli Dolandırıcılık” suçuna istinaden gözaltına alınan ve mahkemeye çıkartılan 9 kişiden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler insanları bilişim yolu ile dolandıran kişilere yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde “Bilişim Yolu İle Nitelikli Dolandırıcılık” yaptığı tespit edilen 9 kişinin adreslerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Çarşamba günü gerçekleştirilen operasyonda ilk olarak 6 kişi gözaltına alındı. Daha sonra yapılan çalışmalarda 3 kişinin daha gözaltına alınması ile birlikte toplam gözaltı sayısı 9'a çıktı. Polis tarafından şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda; İki laptop, bilgisayar, 2 adet telefon, 2 adet flash bellek ve 6 banka kartına el konuldu.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 9 şüpheli dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Uzun saatler süren mahkeme sonucunda K.E., M.U isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest kaldı Y.D., Ö.Y., F.S., E.D., H.A.U., D.E., M.A. tutuklandı.