Foseptik çukuruna düşen çocuk hayatını kaybetti

 Foseptik çukuruna düşen çocuk hayatını kaybetti

Kozan’da sokaktan geçen foseptik çukuruna düşen 4 yaşındaki Nazgül Akduman hayatını kaybetti.

Olay, Güneri Mahallesi Cambazlar sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Nazgül Akduman (4) ve küçük kardeşi sokakta oynamaya başladılar. Aile bir süre sonra sokaktaki çocuklarını göremeyince aramaya başladılar. Yapılan aramalar sonucunda Nazgül'ün rögar kapağı yanında terliği bulundu. Çocuğun foseptik çukuruna düşme ihmalini değerlendiren aile sağlık, Cankur ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kanalizasyondaki pis suyu dışarı çekti. Daha sonra ekipler çocuğu kuyuda aramaya başladı. Yaklaşık 45 dakika süren aramanın ardından 4 yaşındaki Nazgül'ün cansız bedenine ulaşıldı. Çocuğunun çukura düştüğünü öğrenen baba Mehmet Akduman sinir krizleri geçirerek kendisi de foseptik çukuruna girmeye çalıştı. Ekipler ve yakınları zorla sakinleştirdi. Olay yeri inceleme savcısı çocuğun düştüğü yerde geniş çaplı inceleme yaptı.

Belediyeye defalarca şikayet etmişler

Sokak sakinleri hiçbir önlem alınmadan derme çatma bir şekilde rögar kapağı yapıldığını buranın sık sık yoğunluktan dolayı taştığını ifade ettiler. Defalarca belediyeye şikayette bulunduklarını ancak bu güne kadar ciddi bir şekilde önlem alınmadığını söylediler.

Baba arıcılıkla geçimini sağlıyor

Hayatını kaybeden Nazgül'ün babası Mehmet Akduman’ın arıcılık mesleği ile uğraştığı, yaklaşık 15 gün önce Kayseri’de bulunan yaylalarından Kozan’ a geldikleri öğrenildi.

Polisin yaşanan olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturması sürüyor.