Anahtar Kelimeler: Hedefi kitaplı kütüphane oluşturmak

 Hedefi 10 bin kitaplı kütüphane oluşturmak

 Hedefi 10 bin kitaplı kütüphane oluşturmak

Ömrünü eğitime vermiş 27 yıllık coğrafya öğretmeni Sefa Ata kuracağı 10 bin kitaplık kütüphane için kitap okumayı sevenlerden ve okumaya değer verenlerden destek bekliyor.

İmamoğlu Halis Koca Endüstri Meslek Lisesinde coğrafya öğretmenliği yapan 27 yıllık öğretmen Sefa Ata, atayurdu olan Feke'nin Mansurlu Mahallesi'ne büyük bir kütüphane kurmak istiyor. Mansurlu’da bulunan ve atıl vaziyette olan okul binasının İhya edilerek yapılacak düzenlemelerin ardından kütüphaneye çevirmek isteyen Sefa Ata, okulun kütüphaneye dönüşmesi konusunda sorunlar çıkarsa aynı bölgede kendi imkanları ile yapacağı bir bina içerisinde kütüphaneyi oluşturmak istiyor.

Toplamda 10 bin kitaplık kütüphane oluşturmak için maddi ve manevi olarak hazır olduğunu ifade eden Sefa Ata, şu ana kadar 1200 kitabı toparladığını ifade etti.

Ata, dedesi Hacı Hasan Efendi'nin Mansurlu Mahallesi'ndeki gençlerin ve çocukların eğitim ve öğretim alması için 7 yıl Mısır'da eğitim gördüğünü, burada aldığı eğitimin ardından Mansurlu’ya dönerek burada medrese açtığını ifade etti. Okumanın ve okutmanın gelecek kuşaklar açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Sefa Ata, kitabın ve okumanın insanı ileri götüreceği bir etkinlik olduğunu söyledi.

Sefa Ata, öncelikle kitap severlerden bağış beklediğini ancak bağış yapmak istemeyen elinde fazla kitabı olanlardan da ücret karşılığı kitap alabileceğini kaydetti. Kozan'ın tarihi yukarı çarşısında bulunan bir dükkanda şu ana kadar 1200 kitap biriktirdiğini ifade eden 27 yıllık öğretmen Sefa Ata, kendisinin çok kitap okumaya çalıştığını ancak çok okuduğunu düşünmediğini ifade etti.

“Kitaba ilgi insana saygı” sloganı ile kütüphane hedefi peşinde koşan Sefa Ata’ya kitap bağışı yapmak isteyenler 0542 314 14 15 nolu telefondan ulaşım sağlayabilirler .