Anahtar Kelimeler: kantini dinlenme alanı kapatılıyor

Acil kantini ve dinlenme alanı kapatılıyor

Acil kantini ve dinlenme alanı kapatılıyor

Kozan Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin önünde bulunan ve günlük yaklaşık 2000 kişinin faydalandığı kantin ve dinlenme alanın arşiv odası yapılacağı gerekçesi ile kapatılıyor.

Kozan Devlet Hastanesi idaresi önümüzdeki Çarşamba günü 3 yıla  bir yaptığı kantin ihalesini yapacak. Bundan sonra 2 yıl süre ile yapılacak. İhale şart namaesinde önceki yıllara göre büyük değişimler var. 

Yayınlanan ihale ilenına göre; 3 yıllık kiralama bedeli 2 yıla, hastane içerisinde bulunan ve 2 olan kantin sayısıda 1’e düşürülüyor.

Bölge hastanesi özeliğini taşıyan Kozan Devlet Hastanesi bünyesinde mevcutta biri iç ve biri acil kantini olmak üzere 2 kantin bulunuyor. Özelikle mesai saatleri dışında Kozan Devlet Hastanesi acil servisine başvuran hasta yakınları acil servisi önünde bulunan kantini gerek ihtiyaç gerekse dinlenme alanı olarak kulanıyorlar.

Binlerce vatandaşın kullandığı kantin ve dinlenme alanı Kozan Devlet Hastanesinin arşiv odası bulunmadığı gerekçesi ile yapılacak olan ihaleye çıkarılmayarak kapatılması ön görülüyor.

Yapılacak uygulama ile birlikte bir çok vatandaşın mağduriyet yaşamasına neden olacağı aşikar olan uygulama ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Çağlar Bozkurt, kantin ve dinlenme alanının kapatılmasının ortaya çıkan zaruriyetten dolayı kaynaklandığını ifade ederek; “Yapacağımız uygulama tamamen bir zaruriyetten dolayı kaynaklanmıştır. Hastanemize ait bir arşiv odamız bulunmuyor. Bu nedenle ihtiyaç duyulan dosyalarımızı elde etmekte büyük zorluk çekiyoruz. Bu nedenle hastanemize bir arşiv odası yapılması mecburiyet olarak görünüyor. Yaptığımız fizibilite çalışmaları ardından hastanemizin acil servisi önünde bulunan kantin ve dinlenme alanı olarak kullanılan alan uygun görüldü. Bizde bu yönde çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan kantin ihalesinde dış kantin olarak bilinen acil kantininin çıkarılmayacağını kamuoyu ile paylaştık” dedi. Bozkurt, yapılan uygulama ile ilgili olarak kimsenin mağduriyet yaşamayacağını iddia etti.

“Bu uygulama ilgili olarak akıllara gelen vatandaşlarımızın sıkıntı çekeceği söz konusu değildir. İç kantinimizin mesafesi acil kantininden daha yakın mesafededir. Ayrıca kantin ihalesini alan firma acil servisin önüne seyyar kantin araçlarında satış yapabilecek” dedi.

.

Yapılacak olan kantin ihalesinin ardından Kozan Devlet Hastanesi acil servisinin önünde bulunan kantin ve dinlenme alanı kapatılacak. 

Yapılan uygulama ile birlikte acile gelen hasta yakınlarının yazın sıcağında, kışın soğuğunda hangi alanlarda bekleme yapacağı merak konusu oldu.

Son olarak, alınan kararın vatandaşlara mağduriyet yaşatacağı aşikar görünüyor.