Adana Gibi Başkan Göreve Başladı

Adana Gibi Başkan Göreve Başladı

31 Mart yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar Hüseyin Sözlü´den görevi resmen devraldı.

31 Mart yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar Hüseyin Sözlü´den görevi resmen devraldı.

31 Mart yerel seçimleri sonrasında Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Zeydan Karalar Seçim Kurulu´ndan mazbatasını aldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi´ne geldi. Büyükşehir Belediyesi´nde  5 yıl görev yapan Hüseyin Sözlü´den görevi devraldı.

Makam odasında yapılan devir teslim töreninde Hüseyin Sözlü Zeydan Karalar´a çiçek takdiminde bulunurken, Zeydan Karalar´da Hüseyin Sözlü´ye çiçek takdiminde bulundu.

Hüseyin Sözlü burada yaptığı konuşmada seçim konuşmalarının geride kaldığını, belediyedeki yolsuzluklarla ilgili, personel maaşları ile ilgili olarak ortaya atılan söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Böyle bir konu için belediyenin denetimden geçmesini istedi. Kendini Karacaoğlan ve Aşık Veysel´e benzeten Hüseyin Sözlü, 5 yıl boyunca Adana´nın her noktasına hizmet götürdüklerini ifade etti. Bütün Adanalılardan helallik istedi.

Makam odasında yapılan devir teslim töreninin ardından Zeydan Karalar ve eşi Nuray Hanım Adana Büyükşehir Belediye binasının balkonundan Belediye binası önünde toplanan binlerce vatandaşı selamladı.

Zeydan Karalar yaptığı balkon konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Bir yarısı demokratik bir yarıştan çıkaran arkadaşlarımıza saldıranlara gereğini yapacağız. Biz sadece yapacaklarımızı anlattık. Başka bir şey anlatmadık. Özellikle şahsıma çok ağır yüklendiler ama ben Adana´nın her köşesine alnım dik çıktım ve her köşesinde büyük destek gördüm. Bizi başka mecralara sürüklemeye çalıştılar ama biz millet ittifakı olarak sadece ve sadece hukuk devletinin yanında olduk. Özgürlükçü demokrasinin yanında olduk ve Mustafa Kemal´in kurduğu laik cumhuriyetin yanında olduk. Bizden Mustafa Kemal Atatürk´ün askeri olur ve her zaman söylediğim gibi bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk´ün yoludur. Başka da yolumuz yoktur. Şimdi ASKİ´yi bize verdiler değil mi? Kime vermişiz Aski´yi? Kimseye vermedik. Biz yöneteceğiz. Size sözümüz var ?2. mecliste suyu ucuzlatmaya başlayacağız? dedik. Biz hepinizi çok seviyoruz. Halkın Belediye Başkanı sürekli sokakta caddede olan, sorunları çözen, halkın dertlerini çözen Belediye Başkanı olmalıdır. Burada sadece talep için gelen insanlara ağırlama yapmak değil belediye başkanlığı görevi. Adana´nın sorunları diz boyu. Biz 24 saat çalışacağız. Ben daire başkanları ile genel müdürler ile yoğun bir çalışma yapmalıyım ki, belediye birazcık gelir gider dengesini kursun ve sizlere hizmet yapsın. Elbette biz her zaman görüşeceğiz ama bu kez işimizin ağırlığı daha büyük. Bir yönetici üç şeyi iyi kullanmalı. Parayı zamanı ve kadroyu. Zamanında ödeme yapamayan bir bütçe ile karşı karşıya olduğumuz için bir an önce bunu çözeceğiz. 11 Mayıs´ta kutlama işlerin tamamlayıp bir an önce işlere başlayacağız. Destek veren bütün adanalılara teşekkür ediyorum. ADANA için çalışmaya başlıyoruz? diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar´ın devir teslim törenine CHP´li belediye başkanlarının yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı´da katıldı. Zeydan Karalar daha sonrasında vatandaşların tebriklerini kabul etti.

/resimler/2019-4/11/1748080207929.jpg