ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 9. ŞEHİR TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞLADI

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 9. ŞEHİR TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞLADI

Adana, 9. Şehir Tiyatroları Festivali ile sanat dolu bir döneme adım attı. "Uçurtmanın Kuyruğu" oyunu ile başlayan festival, 5 Kasım’a kadar sürecek ve 17 şehir tiyatrosunu ağırlayacak.

Adana, 14 Ekim Pazartesi günü başlayan 9. Şehir Tiyatroları Festivali ile sanat dolu bir döneme adım attı. Festivalin açılışında, “Uçurtmanın Kuyruğu” adlı oyun sergilendi. Türkiye’nin dört bir yanından seçkin şehir tiyatrolarını Adanalı sanatseverlerle buluşturan festival, 5 Kasım’a kadar devam edecek ve 17 farklı şehir tiyatrosunun etkileyici oyunlarına ev sahipliği yapacak. 

Festivalin açılış töreninde, duayen sanatçı Zihni Göktay’a “Adana’da Olmak Ya Da Olmamak” başlıklı teşekkür plaketi verildi. Plaketi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar takdim etti. Göktay, “İnsanı insana, insanla anlatan yalansız dolansız montajsız bir sanatın erbabı olmak için 60 senedir emekli olmama rağmen çalışıyorum, çalışmaya devam edeceğim” dedi. 

Başkan Zeydan Karalar ise Adana’nın sanat odaklı vizyonunu vurguladı: “Adana gibi sanata değer veren, sanatçı yetiştiren, sanat öngörüsüne sahip şehrimle gurur duyuyorum.” Sanatın toplumların ortak dili olduğuna dikkat çeken Karalar, “Adana, o kadar çok farklı görüşte insanı bir arada barındırıyor ki! Adana tam bir hoşgörü kenti, Cumhuriyet kenti ve Atatürk kentidir” diye ekledi.