Anahtar Kelimeler: ADANA HAYALİM

ADANA İÇİN 3 HAYALİM VAR

ADANA İÇİN 3 HAYALİM VAR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönemin CHP’li belediye başkan adayı olan Zeydan Karalar, dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek yeni döneme ait hayali olarak nitelendirdiği 3 önemli projeyi açıkladı.

Adana’yı kent meydanına kavuşturmak, Kasaplar Çarşısını Adana’ya yeniden kazandırmak, Otogarın yerine yeni bir otogar yapmak.

KENT MEYDANI BİTİRİLECEK

Başkan Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı Kent Meydanı Projesi’ni Seyhan Belediyesi’nin devam ettirmesini beklediğini ancak devamının gelmemesi nedeniyle bu projenin hayata geçirilemediğini söyledi. Karalar, Kent Meydanı konusunda Seyhan’dan tapu devrinin alındığını ve şehre Kent Meydanı’nı kazandırmak istediğini belirtti.

KASAPLAR VE BALIKÇILAR PAZARI PROJESİ

Şehrin orta yerinde Kasaplar Çarşısı ile Balıkçılar Çarşısı’nın konumunun şehre yakışmadığını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bugüne kadar hayal ederek gerçekleştirmeyi istediği bu projeleri ikinci kez belediye başkanı seçilirse hayata geçirmeyi vaat etti. Karalar, kentin güzel bir konuma kavuşması adına her iki çarşının yenilenmesi ve dizayn edilmesi gerektiğini ifade etti.

YENİ BİR OTOGAR YAPACAĞIZ

Kentin otogarının şehre yakışmadığını belirten Başkan Karalar, mevcut otogarın yerinde yeni bir otogar yapılması için yani yerinde dönüşüm için proje hazırlattığını ve toplam 102 dönümlük arazinin 36 dönümüne otogar yapılacağını, geri kalan alana ise tesis yapılarak buraların satışının yapılarak belediyeye para kazandıracağını kaydedip projenin ayrıntılardan bahsetti. 

KOZAN MEZARLIĞI VE MEZBAHANE KONUSU 

Soru cevap şekilde gelişen basın toplantısında Başkan Zeydan Karalar yaptığı hizmetleri slayt gösterimi ve anlatımıyla gazetecilere izah etmeye çalıştı. Kozan Mezarlığı’nın 2 ay içinde hizmete gireceğinin müjdesini veren Başkan Karalar, Adana’nın mezbahaneye ihtiyacının bulunduğunu ve bunu da ikinci dönem belediye başkanlığı döneminde gerçekleştireceğinin altını çizdi.