ADANA'DA 12 SAATTE 5’İ KADIN ALTI KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

ADANA

Adana’da 12 saat içinde yaşanan silahlı saldırılarda 5’i kadın 6 kişi hayatını kaybetti. Üç ayrı olayda mezarlıkta, evde ve sokakta işlenen cinayetler şehirde büyük yankı uyandırdı.

İlk olay, Sarıçam ilçesi Buruk Mezarlığı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Muzaffer Erkova’nın bir süre önce intihar etmesinden sorumlu tuttuğu eşini ve ailesini hedef alan baba Ş.E., gelini Güldane Gerçek (21), kayınvalidesi Şenay Gerçek (45) ve baldızı Gaye Gerçek’i (25) mezarlıkta silahla vurarak öldürdü. Ş.E. olay yerinden motosikletle kaçtı, ancak polis tarafından her yerde aranıyor. 

İkinci olay, Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde yaşandı. Boşanma aşamasında olduğu eşi Ayşegül T. (24) ve kayınbabası Salih K. (50) ile karşılaşan İzzettin T. (24), onların evden çıktığı anda silahla ateş açtı. Ayşegül ve Salih K. yaralanırken, saldırgan olay yerinden kaçarak bir motosikleti gasp etti. Güvenlik kameralarına yansıyan bu olayın ardından İzzettin T. kısa sürede yakalandı. 

Üçüncü ve en son olay ise Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde gerçekleşti. Şizofreni tedavisi gördüğü belirtilen S.A. (26), dini konular nedeniyle ailesiyle yaşadığı tartışmalar sonrası annesi Mintiha Aydın (61), babası İlyas Aydın (63) ve anneannesi Ülfet Köse'yi (80) uyurken başlarından tabanca ile vurdu. Olay yerinde annesi ve anneannesi hayatını kaybederken, babası ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. S.A., olay sonrası polise çelişkili ifadeler verdi ancak cinayeti itiraf etti.

Adana'da aynı gün yaşanan bu kanlı olaylar, şehirde şok etkisi yarattı. Polis olayların failleriyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

 



Anahtar Kelimeler: ADANA' SAATTE KADIN ÖLDÜRÜLDÜ