Adanalı madenciler köy okulundaki öğrenciler için seferber oldu

Adanalı madenciler köy okulundaki öğrenciler için seferber oldu

Adana dışında yerin metrelerce altında çalışan Adanalı maden işçileri memleketlerindeki kırsal mahallelerde okuyan çocuklar için seferber oldu.

Feke’ye bağlı Kaleyüzü’nde okula giden öğrenciler için çalıştıkları bölgelerde yardım seferberliği başlatan madenciler Beydağlı esnaflardan da destek alarak Feke Kaleyüzü’nde öğrencilere 30 çift ayakkabı yardımı ve okulda öğrencileri için elektrikli süpürge yardımında bulundu.

Memleketlerine gelen madencilerden Ali Yetkin Alkan; “Adana’nın çeşitli bölgelerinden çalışmak için Türkiye’nin dört bir yanına maden işçisi olarak gidiyoruz. Bu kez Adanalı madenciler olarak memleketimizdeki öğrenciler için bir araya geldik ve okula giden çocuklarımıza 30 çift ayakkabı hediye ettik. Okulumuz öğretmeni ile istişare ettik eksiklerini sorduk. Öğretmenimizde bizlere yardımcı oldu ve çocuklarımızın yüzünde bir nebze tebessüm oluşturabildiysek ne mutlu bize. Beydağlı esnaflardan Hasan Sezer beyde sağ olsun büyük destek verdi. Herkes taşın altına elini koyunca böyle güzel bir iyilik hareketi oluştu.  Çocuklarımız mutlu, bizler mutlu. Emeği geçen tüm madenci mesai arkadaşlarımıza ve destek veren esnaflarımıza sonsuz teşekkür ederiz” dedi.