Tarih: 18.07.2024 15:59

ADIM ATILMASI ŞART

Facebook Twitter Linked-in

z aylarında trafik yoğunluğu azalsa da, okulların açılmasıyla ve tatilden dönen insanların oluşturduğu yoğun trafik akışı, Kozan’da zaman zaman had safhaya ulaşıyor. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı tarafından Kozan ilçe merkezinde Üstün Sokak, Andıl Caddesi, Emniyet Sokak ve İlay Sokak civarındaki yollarda tek yön uygulamasına geçilmişti. Ancak bu çözüm trafik problemini bitirmedi. Özellikle Andıl Caddesi, Saimbeyli Caddesi, Hazer Sokak ve Üstün Sokak üzerinde çift yönlü yapılan araç parkları trafiği daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Geçmişte, Saimbeyli Caddesi, Irmak Caddesi ve diğer bazı sokaklarda haftanın belli günlerinde tek yön uygulaması yapılmıştı. Bu uygulama sayesinde trafikte fazla yoğunluk yaşanmıyordu. Daha sonra parkomat uygulaması getirildi. Bu sistem, trafik yoğunluğunu bir süre azalttı çünkü insanlar para ödemek istemediği için araçlarıyla çıkmıyor veya şehir trafiğini etkileyecek yerlere araçlarını park etmiyorlardı. Ancak parkomat sistemi de iptal edildi.

Şu an Kozan'ın trafik sorununu çözmek için birkaç öneri gündemde. Ya tek yön uygulaması genişletilecek ya da parkomat sistemi yeniden getirilecek. Özellikle Şehit Hüseyin Soydan Caddesi, halk arasında bilinen adıyla Işıklı Yol, üzerinde büyük bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Devletin birçok kurumu bu caddeye taşındığından dolayı buradaki trafik daha da arttı. Buradaki esnafların ve vatandaşların talepleri doğrultusunda Şehit Hüseyin Soydan Caddesi’nde de tek yön ve tek yön park uygulaması getirilebilir.

Kozan’da trafik sorununu çözmek için bir diğer önemli adım ise çevre yollarının tamamlanması. Batı Geçiş Çevre Yolu, geçtiğimiz yıllarda hizmete açılmış ve şehir içi trafiği büyük ölçüde rahatlatmıştı. Ancak doğu geçiş çevre yolunun tamamlanması da büyük önem taşıyor. Bu yolun tamamlanması, şehir içi trafiğini önemli ölçüde azaltabilir. 2027 yılından sonra, meclise gönderdiğimiz milletvekillerinin Doğu Geçiş Çevre Yolu ile ilgili çalışma yürütmeleri bekleniyor.

Kozan’da nüfus artışı ile birlikte trafik sorununun daha fazla büyümeden çözüme kavuşturulması gerekiyor. Özel otoparklar ve belediye tarafından yapılacak otoparklar, trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltabilir. Trafik sorununa çözüm bulmak için artık bir adım atılması şart.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —