‘Adliye binası’ belediye binası olsun önerisi

‘Adliye binası’ belediye binası olsun önerisi

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın eski halin yerine yaptırmayı planlanladığı yeni belediye binasına Cumhur İttifakı’ndan sert tepki geldi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan mevcut belediye binasının yetersiz kalması sebebiyle eski halin olduğu yere yeni bir belediye binası yapmak istiyor. Kazım Özgan, proje hazırlatarak bunu da kamuoyu ile paylaştı. Ancak, Cumhur İttifakından yapılacak olan belediye binasına sert tepki geldi. Cumhur İttifakı, burada yıllardan bu yana bulunan esnafların mağdur edilmemesi gerektiğini öne sürerek yapılacak olan projeye karşı çıkıyorlar.

Cumhur İttifakı ilçe başkanları Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Yusuf Bilgili ve MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı yapılacak olan proje neticesinde esnafın mağdur olacağını öne sürerek, projenin başka şekilde değerlendirilmesini istediler. Ayrıca, bir buçuk yıl içerisinde yeni adliye binasının tamamlanarak adliyenin mevcut bulunduğu yerden taşınacağını, buranın da belediye binası olarak değerlendirilebileceğini yaptıkları ortak basın açıklamasında dile getirdiler.

Basın açıklaması şu şekilde:

“Kozan Belediye hizmet binası, Kozan’ımızın öncelikli bir meselesi değildir. Kozan Belediye Başkanı, 15 kapalı hal esnafımıza, belediye hizmet binası yapacağı gerekçesi ile işyerlerini tahliye etmeleri yönünde ihtarname göndermiş, hukuki haklarını arayan hal esnafımıza belediyenin gücünü kullanarak taciz etmeye başlamış, bazı esnafları yasaya aykırı olarak ihale yapılmadan Kozan Belediyesi’ne ait olan başka bir binaya taşımıştır. İşyerlerini boşaltmayan esnafları belediyenin gücünü kullanarak taciz etmektedir.

Kozan Belediye Başkanının, tek amaçları kendilerinin ve ailesinin nafakasını çıkarmak olan esnafımızı mağdur etmesi kamuoyunun vijdanını derinden yaralamıştır, Cumhur İttifakı olarak, esnafımızın mağdur edilmesine müsade etmeyeceğiz.

Belediye hizmet binası yapılmak istenen yer, İmar planında Ticaret Konut Alanı olup Kozan Belediyesi hizmet binası olarak proje ihalesi 380.000 + KDV’ye ihale edilmiştir. İmar tadilatı yapılmadan proje ihalesi yapılması hukuka aykırı olup, kamunun 380.000 TL parası usulsüz bir şekilde harcanmıştır.

Belediye hizmet binasının yapımı için 50 Milyon TL civarında para harcanacaktır. Bu para Kozan’ımız için daha önemli ve öncelikli meseleler için harcanabilir.

Kozan Adliye Binasının çevre yolunda yapımına başlanmış olup, ihale süresi bir buçuk yıldır.

 Bizim önerimiz, Kozan Belediye hizmet binasının mevcut Adliye binasına taşınmasıdır. Bu durumda adliyenin bulunduğu Irmak Caddemiz ve çevresi canlılığını ve hareketliliğini koruyacak, hem de Kozan Belediyesi hizmet binası için harcayacağı yaklaşık 50 milyon TL’yi Kozanın öncelikli sorunlarını çözmek için harcayacaktır.

Cumhur İttifakı belediye meclis üyelerimizle birlikte konunun takipçisi olacağız.”