Anahtar Kelimeler: düzeyinde sorun

Afet düzeyinde sorun yok

Afet düzeyinde sorun yok

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam; “İlçemizde devam eden sağanak yağış afet düzeyinde değildir. Lokal olarak bazı münferit olaylar yaşanmaktadır” dedi.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Pazartesi günü geceden bu yana devam eden sağanak yağışlardan dolayı Kozan ilçesinde afet düzeyinde herhangi bir olayın olmadığına dikkat çekti.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam gazetecilere yaptığı açıklamada; “İlçemizde devam eden sağanak yağıştan dolayı lokal olarak bazı münferit olaylar yaşanmaktadır. Şu anda tedbirlerimizi almış durumdayız. Belediye ve diğer kurumlarla irtibat halindeyiz. Valiliğimiz de kriz masası kuruldu. İhtiyaç duyulursa sorunlarımızı oraya iletiyoruz. 7/24 görev başındayız. Bu anlamda, bütün vatandaşlarımız rahat olsun. Gerekli önlemleri alırsak, bunu yetkili yollarla kamuya açıklarız. Sosyal medyada, bizim bilgimiz olmadan, Kaymakamlık adı kullanılarak bazı paylaşımlar yapılmış. Bu paylaşımlarla ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Tespit edilmesi halinde yalan bilgileri paylaşanlar hakkında adli soruşturma başlatılacak. Vatandaşlarımız bizden duymadıkları hiçbir şeye inanmasınlar. Biz de gerekli bilgilendirmeleri basın yoluyla vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi.

“Yağmurdan dolayı münferit olaylar yaşanıyor”

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yaptığı açıklamada, sağanak yağıştan dolayı ilçe merkezinde ve bazı kırsal mahallelerde münferit olayların yaşandığını belirtti Gürçam; İdem Mahallesi'nde su seviyesi köprü düzeyine çıktı. Herhangi bir felakete veya olumsuzluğa yol açmadan normal seviyesine indi. Dilekkkaya Mahallesi'nde yağmurdan dolayı su birikintilerinin olduğu yönünde bilgi aldık. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz Dilekkaya köyüne giderek gerekli çalışmaları yapacaklar.İlçe merkezinde de bazı evlerde su baskınları yaşandı. Afet anlamında herhangi bir konu yok” dedi.

“Sorun olursa tedbirimizi aldık”

Kaymakamı Şafak Gürçam, “Yağmur şiddetini daha da artırırsa, su baskınları veya okullara giriş çıkışlarda herhangi bir sorun, ulaşımda zorluklar yaşanırsa bizler de Gerekli tedbirleri alacağız” dedi. Şu aşamada afet olarak nitelendirilebilecek herhangi bir sorun olmadığına dikkat çekerek, vatandaşların resmi ağızlardan duymadığı herhangi bir konuya itibar etmemesini dile getirdi.