Anahtar Kelimeler: Ağaç Kardeşleri Yetişiyor

Ağaç Kardeşleri Yetişiyor

Ağaç Kardeşleri Yetişiyor

Vakfı´nın Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yürüttüğü Ağaç Kardeşliği Pojesi ileçemiz Kozan´da da devam ettiriliyor.

K.Ekspres- Tema Vakfı´nın Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yürüttüğü Ağaç Kardeşliği Pojesi ileçemiz Kozan´da da devam ettiriliyor. 

Çocuklarda doğa sevgisi ve çevre bilinci kazandırmaya yönelik 8 ayrı etkinliğin bulunduğu proje 1 yıl sürüyor. Proje kapsamında proğrama dahil olan okullarda Tema İlçe Sorumlusu Derya Deniz tarafından çocuklara eğitim veriliyor. Bugün Halit Dağlı İlkolu 3, sınıf öğrencileri ile ´Tohumlar Toprağını Arıyor´ isimli etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Tema İlçe Sorumlusu Derya Deniz şunları dile getirdi. 

"Yaptığımız bu etkinlikle bitkilerin ve ağaçların nasıl çoğaldıklarını, ağaç tohumlarının bir yerden başka bir yere hangi doğal yollarla ve nasıl taşındıklarını, çeşitli bitki ve ağaç tohumlarının şekillerini göstererek anlattık. Tohumların nasıl ekilmesi gerektiğini çocuklara göstererek bunların yeşermesi için gerekli koşulların neler olduğunu anlattık. Proje kapsamında Tema Vakfı tarafından gönderilen saksılara yine Tema Vakfı´nın göndermiş olduğu ve yöresel ağaçlarımızdan biri olan Kızılçam tohumlarını çocukalarla beraber ektik. Her çocuğun kendine ait bir saksısı var. Bu saksılara kendi elleri ile Kızılçam Tohumu ektiler. Bundan sonra sürekli sulayarak tohumu yeşertecekler ve fidan haline getirdikten sonra da hep birlikte ağaçlandırılması gereken bir alana dikimini yapacağız. Bu etkinliğin amacı öğrencilere kendilerine ait bir canlının bakımı ve sorumluluğunu vererek bir ağacın tohumdan fidana olan gelişim sürecine de şahit olmasını ve günlük hayatta sürekli olarak etraflarında gördükleri bitkilerin yaşam döngüleri hakkında da farkındalık sağlamaktır." dedi.