Ağlıboğaz sorununun çözümü masada 

Ağlıboğaz sorununun çözümü masada 

Kozan’ın en büyük mahallesi konumunda bulunan Kozan merkez Ağlıboğaz Mahallesinde 2014 yılından bu yana yaşanan imar problemi çözülmesi adına ilk adım atıldı.

Ağlıboğaz Mahallesi içerisinde yer alan orman arazileri nedeni ile yapılan imar planı sonrasında orman bakanlığının şikâyeti üzerine Ağlıboğaz Mahallesi mahkeme kararı ile imara kapanmıştı.

Mahallede 2014 yılından buyana inşaata izni verilmiyor. Mahallede inşaat izninin verilmemesi nedeni ile bölgede yaşayan vatandaşlar inşaat yapamazken, mahalle sınırları içerisinde kalan toplam 940 dönüm alan üzerinde tapuları bulunan vatandaşların tapuları yok hükmünde görünüyor.

Yaşanan mağduriyetten dolayı ilçede demir, çimento ve inşaat malzemeleri satışının yanı sıra inşaat sektöründe işçilik yapanların da büyük ekonomik sıkıntılar yaşamasına neden oluyor.

Yaşanan sorun ve problemlerin çözülmesi adına devreye giren Ak Parti Adana Milletvekili Ahmet Zembilci’nin sorunun çözülmesi girişimleri sonuç vermeye başladı.

Bundan bir süre önce orman bakanı ile görüşen Ahmet Zembilci başkanlığındaki heyet orman bakanından bölgede yaşanan sorunun çözümü noktasında söz almışlardı.

Orman bakanının talimatı sonrasında bölge ile ilginin çözümü noktasında ilk toplantı Adana Orman İl Müdürlüğünde yapıldı.

Gerçekleşen toplantıya Ak Parti Adana Milletvekili Ahmet Zembilci, Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Adana Kadastro İl Müdürü Mustafa Şen, Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Gül, Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri Fatih Aydın, Yusuf Eroğlu, Suat Erkan’ın yanı sıra Kozan Belediyesi Mimarı Mimar Yaşar Gök katıldı.

Toplantıda bölgede yaşanan sınır probleminin çözülmesi için Orman İl Müdürlüğü ve Adana Kadastro İl Müdürlüğü bünyesinde komisyon kurulması kararı alındı.

Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada bölgedeki sorunun yaklaşık olarak 940 dönüm alanda oluştuğunun altı çizildi.

Kurulan komisyonlar orman ile kadastro alanında yaşanan sınır probleminin çözülmesi adına çalışma gerçekleştireceği ifade edildi.

Komisyonun çalışmalarını 6 ayda sonuca bağlamasının hedeflendiği kaydedildi.

Orman bakanlığının sınırının çizilmesinin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi bölgenin 5 binlik planını yaparken, Kozan Belediyesi de bölgede 1000 lik imar planı hazırlayacak.

Hazırlanan imar planlarının ardından bölgede imar izni verilebilinecek.

Sorun oluşturan 940 dönüm alanın ise orman bakanlığı ile hak sahipleri arasında kanunu alanda çözüleceği anlaşıldı.