Anahtar Kelimeler: Ağlıboğaz’ ışığı yandı

Ağlıboğaz’a imar ışığı yandı

Ağlıboğaz’a imar ışığı yandı

Yaklaşık 8 yıldan bu yana imara kapalı olan Ağlboğaz Mahallesi'ndeki imar sorunu nihayetinde çözüldü. 1/5000 ölçekli nazım imar planı Adana Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri tarafından onaylandı.

 

2014 yılında yapılan itiraz üzerine mahkeme kararı ile Kozan'ın 1/5000'lik nazım imar planı iptal edilmişti. Dönemin Belediye Başkanı Musa Öztürk tarafından yapılan girişimlerle 6 etaptan oluşan nazım imar planının büyük bir kısmı hazırlanarak neticeye ulaştırılmıştı. Ağlıboğaz Mahallesi'ndeki nazım imar planı da yaklaşık 8 yıldan bu yana hazırlanmayı bekliyordu.

Yaklaşık 500 hektarlık alana yönelik 1/5.000 ölçekli nazım imar planına ait teklif Büyükşehir Belediye meclisinin 11.10.2022 tarih ve 223 sayılı kararı ile tadilen onaylandı. Onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı imar kanununun 8/b maddesine istinaden bir ay süreyle ilan edilmek üzere askıya çıkarıldı.

 Onaylı hala hazır haritalar üzerine varsa kadastra durumu işlenmiş olan, varsa bölge ve çevre düzeni planlarına uygun olarak hazırlanan ve arazi parçalarının; genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge tiplerini gelecekteki nüfus yoğunluklarını, gerektiğinde yapı yoğunluğunu, çeşitli yerleşme alanlarının gelişme yön ve büyüklükleri ile ilkelerini, ulaşım sistemlerini ve problemlerinin çözümü gibi hususları göstermek ve uygulama imar planlarının hazırlanmasına esas olmak üzere düzenlenen 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıdan indirildikten sonra itiraz süreci başlayacak. İtiraz süresi de tamamlandıktan sonra 1/1.000'lik uygulama imar planı görüşmeleri Kozan Belediye Meclisinde başlayacak.

1/5000  ölçekli nazım imar planı ile Ağlıboğaz Mahallesi'nde imar ışığı yanmış oldu. Yaklaşık 500 hektarlık alan üzerinde yapılacak olan imar planı ile vatandaşlar rahat bir nefes almış olacak. Güzel evler olarak bilinen bölgede ise Orman Müdürlüğü kendi sınırlarını belirledi. İmar planı dışında kalan orman arazisinde ki yapılar için ise 2B yolu gözüküyor. Burada da Orman Müdürlüğü'nün vatandaşlara bedelsiz bir şekilde vatandaşlara vereceği öngörülüyor.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'da kendi sosyal medya adresinden yaptığı açıklama ile 1/5.000 ölçekli nazım imar planının Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığını, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek Kozanlılara hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.