Anahtar Kelimeler: Ahırı Sanat Evine Çevirdi

Ahırı Sanat Evine Çevirdi

Ahırı Sanat Evine Çevirdi

Hobi olarak başladığı kabak süsleme sanatını geliştiren girişimci genç Kozan´a özgü motifleri üretmek istiyor.

K.Ekspres- Aslen Samsun´lu olan 34 yaşındaki Alaattin Sevük Kozan´lı Mehtap ile evlenmesinin ardından Kozan´a yerleşti.

İlçeye taşınmasının ardından uzun süre iş arayan Alaattin Sevük işsiz kaldığı günlerinde hobi olarak başladığı su kabağı süsleme sanatını geliştirerek, kayınvalidesine ait evin alt katında bulunan büyükbaş hayvan ahırını sanat atölyesine çevirdi.

Ahırdan çevirdiği atölyesinde boş zamanını değerlendiren Sevük ? Yerel idarecilerimiz imkân verirlerse Kozan´ın tanıtılmasına katkı sağlamayı hedefliyorum? dedi.

Kozan´a özgü minyatürler üretiyor

Atölyesinde su kabağı süsleme sanatının yanı sıra Kozan ile özdeşleşmiş mekan ve ürünlerinde minyatürlerini yapan Sevük, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ile Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün kendisini desteklemeleri durumunda Kozan´ın tanıtımına üreteceği Kozan Kalesi, Hoşkadem Cami, Tarihi Kozan Köprüsü ve Arıkan Konağı minyatürleri ile büyük katkı sağlamayı hedefleyen Sevük ? Ekonomik imkanım yok. Ekonomik imkân sağlanırsa Kozan´a özgü hediyelik eşyalar tasarlayarak üretmek istiyorum.?

Sevük ? Aslen Samsun´luyum evliliğimden dolayı Kozan´a zorunlu olarak taşındım. Kozan´da uzun süre iş aradım. Aramaya da devam ediyorum. Fakat bir türlü sosyal güvenceli bir iş bulamadım. Kozan´da yabancı olmamdan dolayı pek çevrem yok. Kahvehane kültürüne de sahip olmadığımdan dolayı sıkılıyordum. Sürekli olarak bu tip işlere ilgim vardı. Bende hobi olarak kabak süsleme sanatı ile uğraşmak istedim. Çok güzel eserler ortaya koydum.

/resimler/2017-10/21/0954230150400.jpg

İmkân versinler Kozan´ın tanıtımına katkı sağlayayım

?Her geçen gün biraz daha profesyonelleşince bir işyerimin olmasını arzu etmeye başladım. Kayınvalidem ve eşim fikir olarak burayı sundular. Burası bildiğiniz büyük baş hayvan ahırı idi. Yaklaşık olarak 1 ay tadilat ile uğraşarak ahırı bu hale getirdim.

Şimdi burada çok mutluyum. Boş zamanım çok olduğu için uzun saatler burada çalışıyorum. Farklı motifler ve ürünler üretmeye çalışıyorum.

/resimler/2017-10/21/0956002652209.jpg

İlçemiz bir tarih şehri, ülkenin neresine giderseniz gidin Kozan biliniyor. Ama tanınmıyor. Bu eksikliğin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bende Kozan´a ait tarihi mekânların minyatürlerini yapabiliyorum. Şimdiye kadar Arıkan konağını yaptım. Ve konak´ı ziyaret eden misafirlere tanıtım amacı ile sergileniyor. Bu işi çok ama çok seviyorum. Bu projemin tam olarak hayata geçmesi için bazı makinelere ihtiyacım var. Yerel yöneticilerimiz veya dinamiklerimiz bana katkı sağlamaları durumunda seri bir şekilde Kozan Kalesi, Arıkan Konağı, Hoşkadem Cami, Tarihi Kozan Köprüsü gibi eserlerin minyatürlerini üretip dışarıdan gelen turistlere ve misafirlerin beğenisine sunmak istiyorum. Ürettiğim ürünler Kozan´ın adeta sembolleri haline geleceğinden hiçbir şüphem yok. Yeter ki imkân sağlansın? dedi. 

Haber: Hüseyin Erciyes