Anahtar Kelimeler: Ahmet Davutoğlu Kozan’

Ahmet Davutoğlu Kozan’da

Ahmet Davutoğlu Kozan’da

Gelecek Partisi Kozan İlçe 1. Olağan Kongresi Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Kozan ilçe teşkilatının 1. Olağan Kongresi’ne katılmak için Kozan'a geldi. Davutoğlu ilk olarak şehir turu yaptı Kozanlıları selamladı. Daha sonra Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı makamında ziyaret eden Ahmet Davutoğlu, ziyaretin ardından esnafları da ziyaret ederek dertlerini ve sorunlarını dinledi. Kozan Belediye Sineması'nda gerçekleştirilen Gelecek Partisi Olağan Kongresi'ne katılan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki parti yönetim kurulu üyeleri, çevre il ve ilçelerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş kongrede hazır bulundu. 1 dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlayan kongrede ilk olarak İlçe Başkanı Murat Başıbüyük bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Ardından Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım’da bir konuşma gerçekleştirerek Gelecek Partisi’ni Adana'da bir numaralı parti yapacaklarını belirtti.

Hakikatin sesinin riyakârlardan daha fazla çıkacağını belirterek Gelecek Partisi Kozan İlçe Olağan Kongresinde konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine her yerde olduklarını ve halkın sesi ve kulağı olacaklarını ifade etti.

Davutoğlu; "Kozan bizi hiç yanıltmadı. Bizleri öylesine muhabbetle karşıladılar ki, Kozan sokağındaki kardeşlerim, esnafımız, çiftçimiz, gençlerimiz, yaşlılarımız, bacılarımız hepsi bizleri bağırlarına bastılar. Çünkü onlar kendilerinden olanı bilirler. Halkın içinden çıkan halktan hiç korkmayanı bilirler. İnsanın çocukluğunda bir yer nasıl nakış nakış işlenmişse bana da Kozan öyle geldi. Çarşıda esnafımızı ziyaret ederken 3 esnafımız babama atıfta bulundu. “Babanızla alışveriş yapardı benim babam” dedi, her ikimizin babasının ruhuna Fatiha okuduk. Sonra başka bir esnafımız da aynı konudan bahsetti. Neden biliyor musunuz? 70'li yıllarda ben lise çağında iken yazın ve hafta sonları dükkana giderek babama yardım ederdim. Kozan'dan, Adana'dan, Kadirli'den bu bölgeden gelen siparişleri hazırlar gönderirdim. Babamın söylediği sözü hiç unutmam. “Eğer Kozan'dan bir sipariş gelirse Kadirli'den Osmaniye'den sakın ha ikinci kez sorma hemen gönder, çünkü o taraflardan hiçbir esnaf bize bir kuruş alacağını bırakmamıştır.” Kozan deyince benim aklıma; dürüst, sözüne sadık, yiğit insanların diyarı gelir. Doğduğum yere gider gibi geldim ben Kozan'a. Kozanlıların ne kadar yiğit olduklarını biliriz. Toros Dağları'nın çocuklarının zorluklar içerisinde, başı dik bir şekilde nasıl hayatta durduklarını biliriz. Ve zor şartlarda daha milletin önüne geçtiğini çok iyi biliriz. Adana benim için öncü şehirdir” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuşmanın geri kalan kısmında AK Parti hükümetine eleştirilerde bulunurken ekonomi, tarım ve eğitim konularında da konuşma gerçekleştirdi. Ayrıca partinin yol haritası ile ilgili olarak da bilgi veren Ahmet Davutoğlu Adana'daki ulaşım sorununu da dile getirdi. Kozan - Mansurlu - Kayseri yolunun da 3 yıldan bu yana kapalı olduğunu ifade eden Ahmet Davutoğlu burada bir rant olabileceğinin altını çizdi.

Davutoğlu konuşmasını gerçekleştirdikten sonra Kozan ilçe yönetimi ile toplu fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Kozan Belediye Sineması'nda düzenlenen 1. olağan kongrenin ardından Davutoğlu İmamoğlu ve Sarıçam ilçelerinde gerçekleştirilecek olan kongreleri düzenlemek için ilçeden ayrıldı.