Haberi Sesli Oku

Aileler ölüm nöbetinde!

Aileler ölüm nöbetinde!

Adana-Kozan-Kayseri yolunda 35 yıldır bitmeyen çalışmalar faciaya dönüştü. Biri bebek 5 canın öldüğü kazanın ardından aileler uçurum kenarında nöbet tutuyor: “Bizim canımız yandı, başkası yanmasın.”A

Adana-Kozan-Kayseri yolu tam 35 yıldır tamamlanamadı. Her seçim öncesi “bitiyor, bitecek” denilen yol, defalarca ölümlere sahne oldu. Son olarak 18 Ağustos’ta yaşanan kazada, biri bebek 5 kişi hayatını kaybetti. 70 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobilde sürücü Engin Eldaş, annesi Fatma Eldaş (42), Selvihan Balta, Duygu Yılmaz ve 8 aylık Defne bebek can verdi. Geriye ise feryatlar, gözyaşları ve öfke kaldı.

“Bizim canımız yandı, başkaları yanmasın”
Kazadan sonra aileler, facianın yaşandığı Marankeçili Mahallesi yolunda adeta ölüm nöbetine başladı. Hayatını kaybedenlerin yakınları günlerdir uçurum başında gözyaşı dökerek yetkililere isyan ediyor. Eşi ve oğlunu kaybeden Hacı Eldaş, 2 yıl bu yol inşaatında çalıştığını söyleyerek, “Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın. Burada bariyer olsaydı bu araba aşağıya gitmezdi. Ödenek geliyor, zaman doluyor, para alınıyor. Yol yapılmıyor. Cumhurbaşkanı gelsin görsün, bu paralar nereye gidiyor?” diye konuştu.

“5 kişi bir bariyerle kurtulabilirdi”
Eşi Duygu ve 8 aylık kızı Defne’yi kaybeden Necmettin Yılmaz da yolun hemen yanındaki şantiyeyi işaret ederek, “Şantiye burada, makineler burada. Bir duvar yıkılsaydı bu kaza olmayacaktı. Biz eşimizi, çocuğumuzu kaybettik. Bir bariyerle 5 can kurtulabilirdi. Biz yandık, başkaları yanmasın” sözleriyle tepki gösterdi.

“Üç ciğerim gitti, bariyer istiyoruz”
Selvihan Balta’nın yakını Ramazan Balta ise gözyaşları içinde konuştu: “Benim ciğerim yanıyor. Nerede bu yetkililer? Bir haftadır buradayız. Üç ciğerim gitti. Acımız çok büyük. Başka canlar gitmesin. Bariyer yapılsın, yol tamamlansın. Yıllardır bu yol böyle kaderine terk edildi.”

“Kayseri sınırında bariyersiz tek bir nokta yok”
Kazanın virajdan kaynaklandığını belirten Selvihan Elbüken’in babası Yüksel Elbüken, “Virajın taşını kırma imkânı yok muydu? Bir bariyer dikilemez miydi? Buradan Kayseri sınırına kadar bir tane bariyersiz yer yok. Ama bizim bu tarafta ölüm kol geziyor” diyerek karayollarına tepki gösterdi.

“Yolda değil, mezarlıkta buluşuyoruz”
Kazanın ardından annesi ve abisini kaybeden Reyhan Eldaş da babasıyla birlikte uçurum kenarında oturarak bariyer yapılmasını beklediklerini söyledi. “Bizim yolumuz yapılmadı. Yolda değil, mezarlıkta buluşuyoruz” diyerek acısını dile getirdi.

35 yıl, bitmeyen yol, biten hayatlar
Kozan-Kayseri yolu, tam 35 yıldır her seçim öncesi siyasilerin dilinde. “Yol bitti, yol açıldı, yol yapılacak” sözleriyle yıllar geçti. Ama kazalar bitmedi. Bariyersiz virajlarda onlarca insan hayatını kaybetti. Son kazayla birlikte yol, bir kez daha ölüm ve gözyaşıyla gündeme geldi.

Aileler, yüklenici firmaların ihmallerinin araştırılmasını, karayollarının hesap vermesini ve sorumluların cezalandırılmasını istiyor. “Bizim canımız yandı, başkalarının yanmasın” diyen aileler, ölüm nöbetini sürdürüyor.

 



Anahtar Kelimeler: Aileler nöbetinde!