Anahtar Kelimeler: Parti Kozan Dönemi

AK Parti´de ?Kozan? Dönemi

AK Parti´de ?Kozan? Dönemi

AK Parti Kozan İlçe Teşkilatı´nın 6´ncı olağan Kongresi Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik´in katılımıyla Belediye Sineması´nda gerçekleştirildi.

AK Parti Kozan İlçe  Teşkilatı´nın 6´ncı olağan Kongresi Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik´in katılımıyla Belediye Sineması´nda gerçekleştirildi.

AK Parti´nin 6. Olağan   Kongresi belediye sinemasında gerçekleştirildi.  Düzenlenen kongreye Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik´te  katıldı.  Kongre başlamadan önce, belediye  sineması ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polisler, vatandaşların  üzerlerini aradıktan sonra belediye sineması içerisine girmelerine İzin verdiler.  Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, gelmeden önce Kozan protokolu Belediye Sineması  önünde hazır bulundu. Ömer Çelik salona girdikten sonra vatandaşlardaki coşkuda hat safhaya ulaştı. Bakan Ömer Çelik ile birlikte, Samsun milletvekili ve İl Koordinatörü Fuat Köktaş, AK Parti Adana milletvekili Tamer Dağlı,  AK Parti Adana milletvekili Necdet Ünüvar, AK Parti il başkanı Fikret Yeni ilçe başkanları,  belediye başkanları ve çok sayıda davetli salonda hazır bulundu.

 İlk olarak AK Parti Adana milletvekili Tamer Dağlı ve bölge koordinatörü birer konuşma yaptılar.  Ardından da Bakan Ömer Çelik bir konuşma yaptı.  Ömer Çelik konuşmasının genelinde Afrin Operasyonu ile ilgili konuştu.  Ömer Çelik yaptığı konuşmada şunları söyledi:

?Biz kardeşlerimize  Zeytin dalı uzatıyoruz. Terör örgütlerinin kurduğu  yönetime  karşı biz Barış götürüyoruz. Biz zeytin dalı uzatıyoruz ama terör örgütlerine Mehmetçik´in kılıcıyla Mehmetçik´in süngüyle cevabımızı veriyoruz. Hiç kimse bu terör örgütlerine destek vererek Türkiye´ye geri adım attıracağını düşünmesin.  O destek veriyor bu destek veriyor hepsi buraya gelsinler Kozan´ı görsünlerde  öyle konuşsunlar.  Hiç kimse bu terör örgütlerinin kalıcı olduğunu düşünmesin.  Hepsinin hakkından geliriz.  Biz etrafımızda fakir komşu istemiyoruz. Biz etrafımızda istikrarsız komşu istemiyoruz.  Biz etrafımızda terör örgütlerinin ele geçirdiği ülke istemiyoruz. Biz komşularımızın güçlü olmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir barış devletidir. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Yurtta sulh cihanda sulh? sloganıyla yoldayız.  Biz etrafa sadece Zeytin dalı uzatıyoruz.  Ama terör örgütlerinin yanında olarak Türkiye´nin geri kalması için planlar yapanların da karşısında olmasını iyi biliriz.  Kozan´dan bir defa daha Mehmetçiğe dua ediyoruz, selam gönderiyoruz,  kılıçları keskin olsun. Allah´ım onlara yardım etsin.  Hiçbir şekilde aramıza sokulan fitneleri kabul etmeyeceğiz.  Onlara yer vermeyeceğiz.  Vatan deyince millet deyince bayrak deyince Kozan´ın ne kadar hassas olduğunu biliyorum.  Bu konularda Kozan ne kadar hassas ise Kardeşlik konusunda da o kadar hassastır.  PKK, PYD gibi terör örgütleri kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir.  Bunlar Kürt kardeşlerimizin kanını emen terör örgütleridir. Biz bütün kardeşlerimizi kucaklayan büyük Türk milletiyiz.?

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik konuşmasını yaparken vatandaşların arasında konuşmasını sürdürdü.  Bakan Ömer Çelik konuşmasını  tamamladıktan sonra divan üyeleri seçildi. Parti´nin 2014 2018 yılları arasında faaliyet gelir gider denetim gibi raporları okunarak  İbra edildi. Kongrede, eski başkan Veli Gelebek yeni başkan Abdulkadir  Kozan´a bir çiçek takdim etti. Abdulkadir Kozan aldığı çiçekten dolayı memnuniyetini dile getirerek ?Sayın başkanımın bugüne kadar gösterdiği hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum.  Ondan Allah razı olsun.  Görevi ondan devraldım ve daha da ilerilere taşıyacağım? dedi.  Veli Gelebek ise ?  Görevimi alnımın akı ile devrediyorum. Parti´min yanındayım? diye konuştu. Daha sonra seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerde tek liste ile seçime giden Abdulkadir Kozan Kozan AK Parti yeni başkanı oldu. Daha sonra seçimlere gidildi.  Abdulkadir  Kozan AK Parti´nin yeni başkanı seçildi. Abdulkadir Kozan´ın Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu:  Nebi Ocak, Şenay Adyakar, Turgut Şafak Ersavaş, Tacettin Azgın, Meryem Şahin, Ayfer Büyüköztürk, Ruhi Gül, Eyup Kutluca, Tayyar Altınsoy, Ali Arık, Sönmez Görüş, M. Serdar Kuran, Soydan Doğaner, Ferit Kökyıldırım,  Kürşat Koç, İbrahim Baysal, İsmail Çetin, Bekir Kurtaran, Mustafa Ölmez,  Hasan Metik, Şükrü Yılmaz, Ferudun Eroğlu, Halime Ocak ve Yusuf Kaya.