AK Parti Kozan'da Aday Adaylığı Başvuruları Başladı

AK Parti Kozan

Cumhur İttifakı'nda ortak aday olacak mı?AK Parti'nin 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmaları fiilen başladı.

 

 

 

 Bu kapsamda AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yerel seçimlere ilişkin MKYK'ye yetki verdi. Toplantıda ayrıca aday usul esasları ile teşkilat yoklama usul esaslarına ilişkin kararlar da alındı.

Takvime göre, 9 Kasım Perşembe başlayacak aday başvuruları 17 Kasım'da sona erecek. Temayül yoklaması 19 Kasım'da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak.

Kozan'da AK Parti'den belediye başkan aday adaylığı için başvurular 9 Kasım Perşembe günü başlayacak. Aday adaylığı için başvurular, Kozan İlçe Başkanlığı'na yapılacak.

Kozan'da AK Parti'den belediye başkan aday adaylığı için şimdiden çok sayıda ismin adı geçiyor. Bu isimler arasında mevcut Belediye Başkanı Kazım Özgan, AK Parti Eski İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili gibi isimler bulunuyor.

Kozan'da, Cumhur İttifakı'nın genel merkezlerine yönelik büyük bir ilgi ve merak mevcut. Henüz Cumhur İttifakı'nın Kozan için ortak bir aday belirleyip belirlemeyeceği kesin değil, ancak Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Şerif Köşeli'nin açıklamalarına göre, Milliyetçi Hareket Partisi'nden bir adayın olacağına dair güçlü işaretler bulunuyor.

Şerif Köşeli, "Milliyetçi Hareket Partisi Kozan için aday gösterecek ve bu aday Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak seçimlere katılacak" dedi. Bu açıklama, Kozan'da siyasetin nabzının yakın bir gelecekte daha da yükseleceğini gösteriyor.

Önümüzdeki günlerde, Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki bu gelişmelerin nasıl şekilleneceğini hep birlikte göreceğiz. Kozan'da siyasi dinamiklerin değişeceği, seçimler için hazırlıkların hız kazanacağı bir döneme doğru adım atılıyor.