Akdağ Hurmalı Konak Hizmete Girdi

Akdağ Hurmalı Konak Hizmete Girdi

Eşi Devrim Söğüt Akdağ´ın küçüklüğündeki hayalini gerçekleştiren Amir Akdağ, 3 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından Hurmalı Konak Cafe ve Restaurant´ı halkın hizmetine açtı.

120 yıllık tarihi geçmişi bulunan ve restorasyonu tamamlanan Hurmalı Konak Cafe&Restauran/resimler/2018-10/31/1527002382259.jpg31-10-201814:27:22t ve butik otel olarak hizmet vermeye başladı.

Bundan tam 120 yıl önce yaptırılan ve tarihi geçmişi olan Hurmalı Konak Amir Akdağ tarafından 15 yıl önce satın alındı. Yaklaşık 3 yıl önce de restorasyon çalışmalarına başlanan konakta sona gelindi.

Cafe ve restaurant bölümü tamamen restore edilen Akdağ Hurmalı Konak´ın cafe ve restorasyon bölümünün açılışı Kaymakam Şafak Gürçam ve Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu´nun katılımı ile gerçekleştirildi.

15 yıl önce konağı satın alan Amir Akdağ buranın kendinde özel bir yeri olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

?Ben Adana´da Rehabilitasyon Merkezi sahibiyim. Eşimde Adana Yeni Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yoğun bakım uzmanı olarak çalışıyor. Eşim Kozanlı. Eşim Devrim Söğüt Akdağ, çocukken inkılap İlkokulu´na giderken sürekli bu konağı görüyormuş. ?Keşke bizim de böyle bir evimiz, konağımız olsa? diye küçüklükten bu yana bu konağa bir hayranlık duymuş. Geçmişte yaşadığı bu olayıda bana anlattı. Yaklaşık 15 yıl önce konağı satın aldım. 3 yıl önce de burayı restore etmek için çalışmalara başladık. 3 yılın ardından, cafe ve restaurant bölümünün restorasyon çalışmaları tamamlandı. 500 metrekare alanda yaklaşık 150 kişiyi aynı anda ağırlayabileceğimiz cafe ve restaurant bölümünün açılışını gerçekleştirdik. 9 odadan oluşan ve yaklaşık 25 kişiyi ağırlayabileceğimiz butik otel bölümünün restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ocak ayı başında buranın da restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete açılacak. Konağa gelen misafirlerimiz tarihi tarihi hissedip burada vakit geçirebilecekler? diye konuştu.

Açılışı gerçekleştiren Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´da, böyle tarihi geçmişi olan bir konağın restorasyonu tamamlanarak hizmete açılması Kozan için büyük bir kazanım olmuştur. Bu konağı satın alarak restorasyon çalışmalarını tamamlayan Amir Akdağ Beyefendiye teşekkür ediyorum. Burası gerçekten tarih ile iç içe girmiş bir mekan? dedi.

Akdağ Hurmalı Konak açılışına Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu´nun yanısıra siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Eşinin çocukluğumda beğendiği ve orada yaşamak istediği konağı alarak restorasyon çalışmalarını tamamlayan Amir Akdağ, ilerleyen günlerde buranın bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, 120 yıllık tarihi geçmişi restore ederek halkın hizmetine açan Amir Akdağ ve eşi Devrim Söğüt Akdağ´a teşekkür ediyoruz.

 

/resimler/2018-10/31/1528211133850.jpg/resimler/2018-10/31/1528523009434.jpg