Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında İl Birincisi Oldular

Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında İl Birincisi Oldular

Adana'da düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvası’nda Kozan Şehit Cengiz Eroğlu Ortaokulu öğrencileri büyük başarı elde etti.

Ahmet Asım Aydın, Muhammet Enes Temurtaş, Berke Can Hopur ve Süleyman Şenoğul, Kozan’ı temsil ederek turnuvada gösterdikleri üstün performansla dikkatleri üzerlerine çekti.

 

Reversi ve kulami oyunlarında 3'lü finale kalan öğrenciler arasında yer alan Ahmet Asım Aydın, Reversi oyununda rakiplerini geride bırakarak il birincisi oldu. Aynı şekilde kulami oyununda da Muhammet Enes Temurtaş, rakiplerini mağlup ederek il birinciliği unvanını kazandı.

 

Pentago oyununda ise yoğun çekişmeler yaşandı. Berke Can Hopur, finalde Yüreğir ilçesini temsil eden bir öğrenciye karşı mücadele etti. Son derece heyecanlı geçen maçta rakibine yenilen Berke Can Hopur, il ikincisi olarak başarılı bir performans sergiledi.

 

Kozan ilçesine ilk defa Akıl ve Zeka Oyunları alanında birincilik getiren bu başarılı öğrenciler, 9-10-11 Haziran tarihlerinde Kayseri'de düzenlenecek olan Türkiye finali turnuvasında ilimizi temsil edecekler. Öğrenciler bu önemli turnuvada iş takımıyla birlikte mücadele edecekler.

 

Kozan Şehit Cengiz Eroğlu Ortaokulu öğrencileri, gösterdikleri üstün performans ve kazandıkları il birincilikleriyle gurur kaynağı oldular. Bu başarıda emeği geçen öğrencilerimizi ve desteklerini esirgemeyenleri tebrik ediyoruz. Türkiye finallerinde başarılı bir şekilde temsil edeceklerine inanıyor ve kendilerine başarılar diliyoruz.